AfterDawn logo

Tee paperilennokki itse - ja liitä siihen kännykällä ohjattava moottori, jälki on upeaa

AfterDawn AfterDawn
1 kommentti

Todennäköisesti jokainen on joskus elämässään taitellut paperilennokeita - tai vähintäänkin nähnyt, kun joku toinen sellaisia taittelee. Nyt tuon ikiaikaisen harrastuksen voi vihdoin kiskaista myös 2020-luvulle, kiitos pienentyneen ja kehittyneen teknologian.

PowerUp 4.0 on kännykällä ohjattava pieni potkurimoottori, jonka voi liittää ihan itse taiteltuun paperilennokkiin moottoriksi.

Eli kyllä, nyt ne itse tehdyt lennokit saa halutessaan lentämään niin kauan ja monimutkaisesti kuin vain akkua ja ohjaustaitoja riittää.

Ja kas näin se käy:


Edullisimmillaan noin 60 euroa maksava aloituspakkaus sisältää Bluetoothia yhteydenpitoon käyttävän etäohjattavan moottorin, neljä valmista lennokin mallia sekä latauskaapelin ja ohjekirjan. Bluetoothin kantamaksi luvataan noin 70 metriä.

Akun luvataan kestävän 10 minuutin lennätyksen verran, joten tuntikausiksi iloa ei riitä. Mutta siinäkin ajassa saa koneen lentämään helposti yli Bluetoothin kantaman, sillä koneen huippunopeudeksi mainitaan hurjat 32 km/h.

Jos hankinnassa on vaikkapa lahja tuttavalle, jolla on jo kaikkea, kannattaa suunnata PowerUpin sivuille.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

1 KOMMENTTI

highcast1/1

Powerup nelonen on hieno värkki, mutta ei ihan ongelmaton.
Hommasin tuon Kickstarter -kampanjasta reilu vuosi sitten ja kun vehkeet toimitettiin, oli mobiiliäppi sen verran keskeneräinen, että sillä ensimmäisellä lennätyskerralla kun tuota kokeilin, oli jalitsukentällä jossa testin tein, lähes tuuletonta mutta puiden latvojen tasalla kävi puuskatuuli.
Kun pistin kaasua luurin äpistä ja heitin lentsikan ilmaan, jumiutui kaasu "pohjaan" ja äppi kaatui. Kone nousi korkealle ja viimeinen näköhavainto oli että tuuli nappasi sen mukaansa. käytin kolme tuntia vehkeen etsimiseen, ei löytynyt. Lähettivät sentään "takuisiin" uuden. Hauska kapine kaikkiaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki