AfterDawn logo

Sony julkaisi 5.1.2 -kanavaisen HT-A5000 Soundbar-äänijärjestelmän

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sonyn soundbar-tuoteperhe saa uuden lisäyksen HT-A5000 -soundbarin muodossa.

5.1.2-kanavainen Dolby Atmos -soundbar tarjoaa samoja ominaisuuksia äänentoiston suhteen kuin esimerkiksi aiemmin julkaistu HT-A7000.

HT-A5000 käyttää Sonyn edistynyttä Vertical Surround Engine -äänitekniikkaa, ja se tukee Dolby Atmos- ja DTS: X -ääniformaatteja.

Eteen- ja ylöspäin suunnattujen kaiutinelementtien sekä Sonyn ainutlaatuisen signaalinkäsittelyn avulla HT-A5000 pystyy toistamaan äänen myös pystytasossa oikein. Katsoja voi kuulla overhead-äänet ja realistisen tilaäänen ilman kattoon erikseen asennettavia kaiuttimia.

Lisäksi HT-A5000 luo S-Force Pro Front Surroundin avulla virtuaalisen surround-äänikentän, jossa ääni kantautuu kuuntelijalle molemmilta puolilta. Tässä hyödynnetään Sound Field Optimization -toimintoa, joka mittaa mikrofonien avulla huoneen korkeuden sekä leveyden ja optimoi äänentoiston tilan perusteella.


HT-A5000 luomassa virtuaalisen surround-äänikentän sohvalla istuvalle perheelle

Soundbarin kaveriksi voi hankki erillisen subwoofer-kaiuttimen (SA-SW5 tai SA-SW3) sekä SA-RS3S-lisätakakaiuttimet.

HT-A5000 toimii parhaiten BRAVIA TV:n kanssa (Z9J-, A90J-, A80J- ja X95J-sarjat), jolloin voi hyödyntää Acoustic Center Sync -toimintoa. Sonyn mukaan tämän tekniikan avulla ääni kuulu tarkalleen sieltä, mistä sen kuvan perusteella pitäisikin kuulua.

Minimalistisen Omnidirectional Block -muotoilun omaava soundbar voidaan yhdistää televisioon langattomasti Bluetooth ja Wifi-tekniikoilla. Näiden avulla se tukee myös Spotify Connect, Chromecast, Apple Airplay 2 tekniikoita. Langallisesti soundbarin voi yhdistää HDMI eARC-, Optical-in- ja USB-liitännöillä. HDMI-liitäntää tarvitaan esimerkiksi Acoustic Center Sync -toimintoa varten.

HT-A5000 tulee saataville vasta alkuvuodesta 2022. Sen suositushinta on Sonyn mukaan noin 1000 euroa.

Lisätietoa saa täältä.

Lue myös:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki