AfterDawn logo

Instagramiin muutos: Vaatii syntymäajan kertomisen - tai Instagramia ei enää voi käyttää

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Instagram vaatii jatkossa kaikilta tileiltä tiedon tilin ylläpitäjän syntymäajasta. Tarkoitus on rajoittaa alaikäisten jakaman materiaalin näkyvyyttä.

Muutos liittyy keväällä uutisoituun uudistukseen, jonka tarkoitus on parantaa alaikäisten turvallisuutta Instagramissa. Käytännössä muutoksen jälkeen aikuiset eivät voi enää lähettää yksityisviestejä alaikäisille, jos alaikäinen ei itse seuraa heitä palvelussa.

Käytännössä muutos tulee näkymään niin, että niille käyttäjille, joiden syntymäaika ei ole Instagramin tiedossa, tulee piakkoin esiin kehotus syntymäajan lisäämiseksi. Aluksi kehotuksen voi hylätä, mutta viimeistään vuoden loppuun mennessä syntymäaika on pakko antaa palvelulle tai Instagramia ei voi enää käyttää.

Samassa muutoksessa alaikäisten tilit muuttuvat automaattisesti kaikki yksityisiksi, eli alaikäisen käyttäjän pitää erikseen muuttaa tilinsä kaikille näkyväksi, julkiseksi tiliksi halutessaan. Täysi-ikäisillä tilit ovat oletusarvoisesti heti julkisia.


Yhtiö kertoi asiasta blogissaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki