AfterDawn logo

Valve työskentelee AMD:n kanssa Steam Deckin Windows 11 tuen saavuttamiseksi

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Valven julkaisema Steam Deck on kannettava PC-pelilaite. Oletuksena laitteessa pyörii Linuxiin pohjautuva SteamOS 3.0 -käyttöjärjestelmä, mutta Valve kertoi jo julkaisun yhteydessä, että käyttäjät voivat asentaa laitteeseen vaikkapa Windowsin.

Nyt Windows-tuesta on saatu lisätietoa PC Gamerin toimesta, joka haastatteli Steam Deckin suunnittelijaa Greg Coomeria. Hänen mukaansa Valve on tähän mennessä keskittynyt Windows 10:n tukemiseen, mutta odotuksissa on, että Steam Deck tukee myös Windows 11 -käyttöjärjestelmää heti laitteen saapuessa myyntiin.

Windows 11 -versiota varten laitteen tulee täyttää tiettyjä Windows 11:n laitevaatimuksia. Etenkin TPM-version tukea täytyy Steamin Deckin kohdalla pähkäillä. Yhteensopivuuden varmistamiseksi Valve tekee yhteistyötä AMD:n kanssa, jonka kustomoitua sirua Steam Deck käyttää.


Valven oma SteamOS 3.0 pyörittää Steam-kirjaston pelejä yhdessä Protonin kanssa. Osa peleistä käyttää huijauksenestoa, joka ei toimi tällä hetkellä Protonilla. Valve kertoo tekevänsä yhteistyötä BattlEyen ja Easy Anti-Cheatin kanssa, jotta Proton-tuki saataisiin jo ennen julkistusta. Mikäli tätä tukea ei saada tehtyä, ainoa vaihtoehto tällaisten pelien pelaamiseen saattaa olla Windowsin asennus laitteelle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT