AfterDawn logo

Pandemian yksi hyvä puoli: Paperille tulostaminen romahti

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Termi "paperiton toimisto" on pyörinyt teknologia-alan kielessä ainakin 1980-luvulta asti. Itse asiassa niin kauan, että siitä on tullut jo kehno vitsi kaikessa toimistotyössä, sillä tunnumme edelleen rakastavan paperia yli kaiken. Mutta koronapandemia ja etätyöt muuttivat tilannetta, isolla kädellä.

Toimistoissa tapahtuva tulostaminen on tutkimusten mukaan toki ollut laskusuunnassa jo viime vuosina muutenkin, mutta todella, todella hitaasti: tutkimusyhtiö IDC arvioi tulostamisen laskeneen vuosien 2015 ja 2019 välisenä aikana noin prosentin verran. Mutta vuoden 2020 keväällä maailmanjärjestystä muuttanut koronapandemia pisti tämänkin trendin uusiksi.

Tuoreimman arvion mukaan tulostus romahti peräti 14 prosenttia vuonna 2020 - suurin pudotus tutkitussa toimistotyön historiassa. Samaisen tutkimuksen mukaan maailmassa tulostettiin viime vuonna, hurjasta tiputuksesta huolimatta, noin 2 800 miljoonaa sivua.


Tulostuksesta suurin osa tapahtuu toimistoissa ja oppilaitoksissa, joten etätyöhön siirtyminen näkyi näiden tulostusmäärien romahtamisena. IDC tosin arvioi, että tänä vuonna nähdään pitkästä aikaa nousua tulostusmäärissä, mutta koronapandemiaa edeltäviin lukuihin ei tulla enää palaamaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki