AfterDawn logo

Maailman vanhin verkkosivu toimii edelleen

AfterDawn AfterDawn
1 kommentti

World Wide Webin kehittäjän ja isän Tim Berners-Leen luoma ensimmäinen julkinen www-sivu on edelleen olemassa - ja toiminnassa.

Tim Berners-Lee ideoi ja loi käytännössä sen osan internettiä, minkä valtaosa kuluttajista mieltää internetiksi - eli selaimella avattavat HTML-sivut, joiden ympärille rakentui meidän selaimilla käyttämämme World Wide Web eli www. Tuohon aikaan hän työskenteli CERNissä ja myös miehen ensimmäiset verkkosivut toimivat CERNin NeXT -palvelimella.

CERN on ymmärtänyt historian arvon ja sivut löytyvät edelleen samasta paikasta kuin 30 vuotta sittenkin: CERNin palvelimelta. Ja ne toimivat:


http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

Sivuissa itsessään ei nykypäivän kannalta ole hirvittävästi hyödyllistä tietoa ja ne ovatkin olemassa lähinnä eräänlaisena virtuaalisena museona tai reliikkinä.

Sivut on luotu elokuun 6. päivä, vuonna 1991.


Kuva: Wikipedia

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

1 KOMMENTTI

matti101/1

Hei,
onko nämä kaljuuntunisrn estäminen ja kuulon palauttaminen huijaussivustoja? Kommentoijat ovat samoja molemmissa mainoksissa!!!
Eli onko Afterdawn-sivusto myös huijausra?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki