AfterDawn logo

Parrot ANAFI Ai -kuvauskopteri käyttää 4G-datayhteyttä kantaman parantamiseen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Kesäkuussa julkaistu Parrot ANAFI Ai -kuvauskopteri saapuu myyntiin Suomessa syksyllä. Tämän kopterin erikoisuus on oman 4G-datayhteyden hyödyntäminen, jolla saadaan parannettua kantamaa.

Parrot ANAFI Ai on markkinoiden ensimmäinen kuvauskopteri, joka hyödyntää 4G-datayhteyttä kopterin ja ohjaimen välillä. Tämä mahdollistaa pidemmän kantaman ja lennätyksen myös näkökentän ulkopuolella, kuten rakennusten ja muiden esteiden takana.

Kopteri on suunniteltu ammattikäyttöön. Parrot tarjoaa ohjelmistokehittäjille käyttöön SDK-kehityspaketin, jolla yritykset voivat luoda räätälöityjä komentoja Parrot ANAFI Ai -kuvauskopterille. Kehityspaketti antaa ohjelmoijille pääsyn lentoantureihin, lennätysalgoritmeihin ja nettiyhteyksiin.

ANAFI Ai kuvauskopteri ohjaimen kanssa


Kuvaamisessa hyödynnetään 48 megapikselin kameraa, joka on laitettu kopterin eteen. Kameran gimbaalia voidaan säätää jopa 180 asteen kääntösäteellä (-90° – +90°), mikä mahdollistaa haastavatkin kuvakulmat, kuten vaikkapa siltojen rakenteiden alaosien kuvaamisen.

Kopterin tekoäly mahdollistaa monimutkaisten lentoreittien suunnittelun ja kuvauskohteiden kuvaamisen. Näiden ansiosta kopterilla voidaan muodostaa tarkkoja kaksi- ja kolmiulotteisia mallinnuksia ympäristöistä luonnonmuotoineen ja rakennuksineen.

Parrot ANAFI Ai -kuvauskopteri tulee saataville tulevana syksynä ja sen hinnoittelu vahvistetaan myöhemmin.

Lisätietoa laitteesta saa täältä.

Lue myös:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki