AfterDawn logo

Ford tuo bensan käryn osaksi sähköautojaan, koska kuluttajat toivovat sitä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
4 kommenttia

Aprillipäivään paremminkin kuuluva uutinen, mutta ilmeisen totta. Ford on kehittänyt keinotekoisen tuoksun, joka tuoksuu / haisee palaneelle bensiinille, jotta nostalgian kaipuulle olisi vaihtoehto.

Taustalla on kuluttajatutkimus, jonka mukaan yksi asia, jota polttomoottoriautoja ajavat jäävät kaipaamaan sähköautoissa, on nimenomaan polttomoottoriautoista tuttu bensan käry. Joten tuoksu, jota Ford kutsuu nimellä Mach-Eau, on syntynyt. Yhteistyössä hajuvesiä ja partavesiä kehittävän konsulttifirman Olfictionin kanssa kehitetty Mach-Eau syntyi.

Ford Mach-Eau -tuoksu

Ford täsmentää tosin tiedotteessaan, että yhtiö ei ole aikeissa varsinaisesti myydä tuoksua, vaan kehitti sen "purkaakseen sähköautoilua ympäröiviä myyttejä ja vakuuttaakseen polttomoottoriautojen fanit sähköautojen mahdollisuuksista".

4 KOMMENTTIA

Dafly1/4

Kyllä ihminen on sitten tyhmä! Harmi kun ei ollut aprillipäivän juttu. Bensanhajusta nimen omaan olisi hyvä päästä eroon.

Jekku52/4

Sama ongelma noiden äänien kanssa. En ymmärrä miksi jotkut ihannoivat äänekkäitä autoja ja miksi ihmeessä sähköautoihinkin vaaditaan lisää ääntä. Äänettömiähän sähköautot eivät nykyiselläänkään ole!

dRD3/4

Lainaus:

Sama ongelma noiden äänien kanssa. En ymmärrä miksi jotkut ihannoivat äänekkäitä autoja ja miksi ihmeessä sähköautoihinkin vaaditaan lisää ääntä. Äänettömiähän sähköautot eivät nykyiselläänkään ole!

Ja jokainen kaupungin keskustassa asuva tai jalkaisin liikkuva olisi todennäköisesti hyvinkin ilahtunut siitä, että liikenteen melusta lähtisi edes moottorien äänet pois. Rengasäänethän pysyvät, vaikka koko autokanta saataisiin sähköiseksi.

arivesa4/4

Esim. kauppojen parkkiksilla jotka on lakaistu hiekattomiksi,olen hätkähtänyt kun sähköauto hiipii takavasemmalta päälleni,jos kuski ei huomaisi.Kuorkkeihin tuli ajat sitten peruutuspiipparit,kyllä myös liikkuvasta sähköautosta pitää kuulua edes jotain. Äänigenua koskeva EU-direktiivi on tekeillä,ja tehtaat tekee testejä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki