AfterDawn logo

Netflixistä löytyy elokuvia ja sarjoja - mutta ensi vuonna myös oikeita pelejä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Huhut Netflixin tulevan aluevaltauksen ympärillä ovat saaneet tuulta purjeisiinsa, kun yhtiö on palkannut riveihinsä mm. entisen EA:n pomon. Netflixin odotetaan laajentuvan videopeleihin jo vuoden 2022 aikana.

Yhtiöllä on menossa prosessi, jossa se rakentaa yhtiön sisälle pelistudioita, jotka valmistautuvat tuottamaan sisältöä uuteen Netflixin pelipalveluun. Pelipalvelun on tarkoitus aueta jo vuoden 2022 aikana.

Bloombergin saamien tietojen mukaan Netflixin pelikirjasto ei olisi erillinen tuote, vaan olisi osa kaikkia Netflixin tilauksia, automaattisesti. Sen ei ole tarkoitus myöskään nostaa palvelun kuukausimaksuja - mutta luonnollisesti, jos pelit osoittautuvat suosituksi osa-alueeksi, voi tämä puoli muuttua hyvinkin helposti.

Koko konseptissa on vielä monta muttaa. Pelien olisi ilmeisesti tarkoitus näkyä osana Netflixin tarjontaa, kuten kaikkien elokuvien ja TV-sarjojenkin. Mutta millä pelejä sitten pelattaisiin, siihen ei ole toistaiseksi vielä vastauksia olemassa. Se on jo tiedossa, että pelit tulisivat olemaan suoratoistettavaa mallia, eli samalla idealla toteutettuja kuin vaikkapa Google Stadian pelit.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT