AfterDawn logo

Hupsis: Firma ilmiantoi itse itsensä tekijänoikeusrikkomuksista

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Suosittu verkossa julkaistavia sarjakuvia julkaiseva alusta Toomics on erittäin suosittu palvelu. Sieltä löytyvät laillisesti sadat, jopa tuhannet eri verkkosarjakuvat eri artisteilta. Yhtiö on myös tunnettu siitä, että se puolustaa tekijänoikeuksiaan varsin raivokkaasti ja haastaa oikeuteen laittomasti palvelun sarjakuvia levittäviä verkkosivustoja. Liipasinsormi on vain joskus turhankin herkkä..

TorrentFreak huomasi Toomicsin lähettäneen Googlelle hiljattain poistopyyntöjän tekijänoikeuksiensa rikkomisesta. Ainoa ongelma poistopyynnöissä vaikuttaa olevan se, että niiden taustoja ei ole tutkittu pätkääkään. Poistopyynnöistä löytyi mm. viittaus Toomicsissa julkaistavaan sarjakuvaan Sweet Bitter Love, jonka pohjalta yhtiö oli tehnyt poistopyynnöt useista eri verkkosivuista. Valitettavasti poistopyynnöt koskivat käytännössä kaikkea mahdollista, jossa kyseinen lause mainittiin: mukana oli mm. BBC:n TV-sarja, samalla nimellä julkaistu elokuva ja kirja - jotka mitkään niistä eivät liittyneet kyseiseen sarjakuvaan millään muotoa.


Kaikkein absurdeinta Toomisin lähettämissä poistopyynnöissä on kuitenkin se, että yhtiö on vaatinut Googlea poistamaan ainakin 14 eri hakutulosta, jotka löytyvät Toomicsin omilta sivuilta. Poistopyynnöt liittyivät sarjakuvaan ou Have The Wrong Person ja niiden perusteella Toomics on itse asiassa pyytänyt Googlea poistamaan - tekijänoikeuksien rikkomisen takia - kyseisen sarjakuvan viralliset sivut, jotka ovat Toomicsin omat sivut.

Jos Toomics ei anna vastinetta Googlelle saapuneeseen poistopyyntöön 28 vuorokauden sisällä, ei kyseinen sarjakuvan virallinen - Toomicsin omistama - sivu enää löydy Googlesta lainkaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki