AfterDawn logo

Maailman kallein peli: Super Mario 64 myytiin 1,3 miljoonalla eurolla

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Olemme vuosien saatossa uutisoineet siitä, miten pelien keräilijät ovat olleet valmiita maksamaan käsittämättömiä summia harvinaisista, vanhoista peleistä. Nyt ennätykset iskettiin kunnolla uusiksi, kun avaamaton kopio Nintendon Super Mario 64 -pelistä myytiin huutokaupassa keräilijälle.

Ennätyksiä murksannut huutokauppa päättyi sunnuntaina 11.7.2021 ja Nintendo 64 -pelikonsolille luotu versio Super Marion seikkailuista myytiin sitä jahdanneelle keräilijälle 1,3 miljoonalla eurolla (tarkka summa oli 1 560 000 dollaria). Vuonna 1996 julkaistu peli oli ensimmäinen Super Mario -sarjan peli, jossa ikoninen Mario pääsi seikkailemaan 3D-maailmassa. Sitä pidetään monien pelialaa seuraavien asiantuntijoiden mielestä yhtenä maailman parhaista videopeleistä mitä ikinä on tehty - ja useat pelikehittäjät kertovat sen vaikuttaneen omaan uraansa.

Peliä myytiin aikoinaan huikeat 11 miljoonaa kappaletta, joten mitenkään erityisen harvinainen se ei ole. Mutta harvinaiseksi tällä kertaa myydyn tapauksen tekee se, että myyty peli oli edelleen alkuperäisissä muoveissaan, täysin avaamatta ja lähes täydellisessä kunnossa. WATA-asteikolla pelin kunnoksi arvioitiin huutokauppapalvelussa 9,8 A++.

Peli, kuten kaikki viime vuosina ennätyksiä rikkoneet retropelien huutokaupat, myytiin Heritage Auction -sivuston kautta. Kyseisen pelin huutokaupan tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

Syksyllä 2020 uutisoimme, miten Super Mario 3 -pelistä tuli silloin maailman kallein peli, kun peli myytiin 131 000 eurolla. Keväällä 2021 ennätykset pistettiin uusiksi, kun Super Mario Bros. vuodelta 1986 myytiin 466 000 eurolla. Nyt siis Super Marion N64-versio on maailman kallein retropeli.

Alla pelikuvaa alkuperäisestä Super Mario 64 -pelistä:


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki