AfterDawn logo

Super Mario Bros. 3 ehti hetken olla maailman kallein videopeli

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Pelkästään keräilijöiden metsästämiin aarteisiin keskittyvä huutokauppasivusto Heritage Auctions on myynyt maailman kalleimman videopelin.

PÄIVITYS 12.7.2021: Super Mario Bros. 3 ei ole enää kallein peli, vaan ennätys laitettiin uusiksi heinäkuussa 2021. Maailman kallein peli on nykyisin N64-konsolin Super Mario 64.

Vuonna 1990 julkaistu Super Mario Bros. 3 myytiin käsittämättömällä 156 000 dollarin eli noin 131 000 euron hinnalla. Nintendon ikoniselle NES-konsolille tehty peli myytiin avaamattomana alkuperäispakkauksessaan. Myyty yksilö oli Super Mario Bros. 3 -pelin ensimmäisestä tuotantoerästä, joka eroaa myöhemmistä eristä hieman erilaisen kansigrafiikan ansiosta. Juuri hieman muista painoksista eroava kansigrafiikka nosti pelin hintaa entisestään.

Vanhoja videopelejä ja tietokonepelejä kerääville on olemassa virallisesti hyväksytty asteikko, jolla pelin ja sen pakkauksen kunto määritellään. Tämä ns. WATA-asteikko määrittelee pakkauksen, pelin ja ohjekirjan kunnon. Myyty peli oli WATA-asteikolla 9.2A++ eli hyvin lähellä täydellistä, ollakseen 30 vuotta vanha peli.

Huutokauppa alkoi 62 000 dollarista eli noin 52 000 eurosta. Huutajia oli kisassa lopulta mukana 20 ja voittanut huuto asetettiin hieman ennen huutokaupan sulkeutumista 22.11.2020.

Alla muistin virkistämiseksi video Super Mario Bros. 3 -pelistä NES-konsolilla:


Jos retrohammasta alkoi kolottamaan, löytyy Super Mario Bros. 3 -peli myös Nintendo Classic Mini NES -retrokonsolista. Hintakin on vähän halvempi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki