AfterDawn logo

Yle Areenassa kokeillaan 4K-lähetyksiä Huuhkajien peleissä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Yle tiedottaa, että tulevia miesten jalkapallon EM-kisoja voi seurata valikoitujen otteluiden osalta paremmalla kuvanlaadulla eli 4K:na.

Tarkan kuvanlaadun pariin kuuluvat Huuhkajien eli Suomen jalkapallomaajoukkueen pelit sekä EM-finaali. Kokeilun vuoksi tarkempi laatu on saatavilla vain osalla laitteista ja vain suomenkielisissä lähetyksissä.

Tuettuja laitteita ovat vuoden 2016 jälkeen hankittu Samsungin tai vuoden 2017 jälkeen hankittu LG:n UHD-älytelevisio. Myös Android-TV:n (Sony UHD, Philips UHD, DNA-tv) ja Apple-TV 4K:n kautta 4K-lähetyksen seuraaminen on mahdollista. Kokeilulähetyksen kanssa rinnakkain tuotetaan erillinen lähetys myös normaalilaatuisena.

Lisäksi Yle Areenan suorien tv-lähetysten kuvanlaatua on nostettu entistä paremmalle tasolle. Muutoksessa kuvataajuutta on nostettu 25:stä 50:een ruutuun sekunnissa (50 fps). Myös bittinopeutta on nostettu aikaisemmasta 2,7 Mbps:tä uuteen 4 Mbps:iin.


Tämä muutos vaikuttaa vain tv-kanavien katseluun Areenassa. Yle huomauttaa, että muutoksen myötä vanhemmat äly-tv-laitteet eivät välttämättä pysty toistamaan korkeampaa lähetyslaatua suorana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki