AfterDawn logo

Ensimmäinen maa ottaa bitcoinin käyttöön virallisena valuuttanaan

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Uutislähteiden mukaan Keski-Amerikassa sijaitseva El Salvador suunnittelee bitcoinista maan toista virallista valuuttaa.

Hieman Suomea isompi, noin 6,4 miljoonan asukkaan maa käyttää virallisena valuuttanaan Yhdysvaltain dollaria - maalla ei ole omaa valuuttaa lainkaan. El Salvador toivoo bitcoinista ratkaisua maan kiihtyvään inflaatioon.

Maan presidentti Nayib Bukel kertoi suunnitelmasta videohaastattelussa Bitcoin 2021 -tapahtuman yhteydessä. Maa aikoo rakentaa bitcoin -kryptovaluutan hyväksyvän maksujärjestelmän koko maahan yhteistyössä kryptovaluuttayhtiö Striken kanssa.

Maassa käytetään edelleen pääosin käteistä maksuvälineenä: lähes 70 prosentilla väestöstä ei ole lainkaan pankkitiliä, saati sitten maksukortteja. Lisäksi maan talous nojaa vahvasti ulkomailla asuvien elsalvadorilaisten sukulaisilleen lähettämiin rahasiirtoihin: maan bruttokansantuotteesta hurjat 20% pohjautuu ulkomailla asuvien kansalaisten rahasiirtoihin. Rahasiirtoja välittävät yhtiöt nappaavat rahasiirroista jopa 10% palvelumaksun, joten täysin digitaaliseen rahasiirtoon siirtyminen toisi kansalaisten käyttöön hurjan määrän lisää maksukykyä.


Asiasta uutisoineen CNBC:n mukaan maan presidentti aikoo tuoda bitcoinin käyttöönottoon liittyvän lakiesityksen El Salvadorin parlamentin käsitelyyn jo tällä viikolla.

Taustalla toimiva Strike on tuonut maahan jo keväällä bicoineihin pohjautuvan kännykkämaksusovelluksen, joka on nopeasti noussut El Salvadorin ladatuimmaksi sovellukseksi.

1 KOMMENTTI

kaikenlaista (vahvistamaton)1/1

Parempi olis kieltää kryptot kokonaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT