AfterDawn logo

Schneider Electric toi markkinoille Wiser-älykotiratkaisun

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric toi markkinoille Wiser-älykotiratkaisun.

Wiser-sarja sisältää erilaisia vaihtoehtoja, joilla kodista voi tehdä yksinkertaisemman, turvallisemman ja energiatehokkaamman.

Laitteet toisiinsa yhdistävän keskusyksikön lisäksi valittavissa on älykkäitä säätimiä, moduulit kytkimiin, pistorasiat, vesivuotosensori, liiketunnistin, langattomat painikkeet, kameran ja muuta.

Wiser-älykodin kamera pöydällä

Wiser IP-kamera. Kuva: Schneider Electric.

Esimerkiksi valaistuksen voi asettaa toimimaan vaikkapa kellonajan mukaan tai lomamatkalla ollessa valaistuksen voi säätää päälle, jolloin näyttää siltä kuin olisit kotona. Lisäksi valojen automaattinen sammuttaminen pienentää energiankulutusta.


Turvallisuutta lisää esimerkiksi vesivuosensori, joka ilmoittaa, jos kotona valuu vettä esimerkiksi keittiön alakaappiin. Ratkaisun avulla voidaan myös katkaista virta vesivuodon lähellä sijaitsevista pistorasioista.

Wiser-älykodin hallinta tapahtuu yhden puhelimeen tai tablettiin asennettavan Wiser by SE -sovelluksen avulla. Hallintaa voi tehdä etänä ja etähallinnan kautta voi esimerkiksi tarkistaa jäikö asunnon ovi auki.

– Kuluttajat haluavat helposti asennettavia ja käytettäviä ratkaisuja, jotka lisäävät tehokkuutta ja varsinkin asumismukavuutta. Uudessa Wiser-kokonaisuudessa on huomioitu tulevaisuuden vaatimukset ja asumista helpottavat ratkaisut. Wiser on myös vaivaton kokonaisuus, sillä kuluttaja voi tehdä käyttöönoton eli laitteiden liittämisen järjestelmään ja automaatioiden asettamisen helposti itse, kertoo Offer Manager Pauli Kärnä Schneider Electriciltä.

Wiserin kerrotaan olevan edullinen toteuttaa myös remonttikohteissa eikä kaapelointimuutoksia tarvita, koska tuotteet voi asentaa olemassa olevien kytkinten tilalle.

Lisätietoa saa täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki