AfterDawn logo

WiFi-reitittimistä paljastui yli 20 vanhoja haavoittuvuuksia, jotka koskevat suurinta osaa WiFi-laitteita

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Belgialaistutkija Mathy Vanhoef on löytänyt WiFi-laitteista lukuisia haavoittuvuuksia, jotka ovat olleet laitteissa peräti 24 vuotta. Näin ollen haavoittuvuudet koskevat suurinta osaa WiFi-laitteita.

Haavoittuvuudet ovat saaneet nimekseen FragAttacks.

Haavoittuvuuksia on yhteensä 12 erilaista, joista kolme liittyy Wi-Fi-standardin suunnitteluvirheisiin. Nämä kolme haavoittuvuutta koskettavat suurinta osaa WiFi-laitteista. Tutkijoiden mukaan jokainen WiFi-laite on haavoittuva vähintään yhdelle FragAttacks-haavoittuvuuksista.

Haavoittuvuuksien avulla hyökkääjä pystyisi varastamaan käyttäjän tietoja. Riskin kerrotaan olevan kuitenkin vähäinen, sillä hyökkäykset edellyttävät käyttäjältä toimia tai epätavallisia verkkoasetuksia.

Vanhoef kertoi haavoittuvuuksista 9 kuukautta sitten ICASI:lle ja Wi-Fi Alliancelle, jotka ovat tehneet haavoittuvuuksien koordinoinnissa yhteistyötä. Osa laitevalmistajista ja Microsoft ovat jo tehneet toimenpiteitä haavoittuvuuksien korjaamiseksi. Lisää korjauksia on luvassa tulevaisuudessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT