AfterDawn logo

Italia läimäisi Googlelle yli 100 miljoonan euron sakot Android Autoon liittyvän markkina-aseman väärinkäytöstä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Italian kilpailu- ja markkinaviranomaiset ovat antaneet Googlelle yli 100 miljoonan euron sakot markkina-aseman väärinkäytöstä. Asia liittyy Googlen Android Auto -käyttöliittymään.

Android Autolla pystyy heijastamaan Android-älypuhelimen ominaisuuksia yhteensopivalle pääyksikkölle. Tämän avulla autoilija näkee turvallisesti isommalta auton näytöltä esimerkiksi Google Mapsin kartat tai musiikin suoratoistopalvelut.

Google ei kuitenkaan antanut italialaisen Enel X -yrityksen kehittämälle JuicePass -sovellukselle pääsyä Android Autoon. JuicePass -sovelluksella pystyy esimerkiksi etsimään ja varaamaan sähköautojen latauspisteitä.

Kilpailuviranomaisten mukaan tämän sovelluksen estämisen myötä Google on epäoikeudenmukaisesti rajoittanut käyttäjien mahdollisuuksia hyödyntää Enel X:n sovellusta sähköautolla ajettaessa ja sitä ladattessa.


Viranomaisten mukaan Google on suosinut omaa Android Autolla toimivaa Maps -karttapalveluaan, joka mahdollistaa sähköautojen lataamiseen liittyviä palveluita.

Viranomaiset määräsivät Googlea tekemään Enel X -yrityksen sovelluksen käytön mahdolliseksi Android Autolla. Lisäksi Googlen on tarjottava sama yhteensopivuus Android Auton kanssa muille kolmannen osapuolen sovelluskehittäjille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT