AfterDawn logo

Italia läimäisi Googlelle yli 100 miljoonan euron sakot Android Autoon liittyvän markkina-aseman väärinkäytöstä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Italian kilpailu- ja markkinaviranomaiset ovat antaneet Googlelle yli 100 miljoonan euron sakot markkina-aseman väärinkäytöstä. Asia liittyy Googlen Android Auto -käyttöliittymään.

Android Autolla pystyy heijastamaan Android-älypuhelimen ominaisuuksia yhteensopivalle pääyksikkölle. Tämän avulla autoilija näkee turvallisesti isommalta auton näytöltä esimerkiksi Google Mapsin kartat tai musiikin suoratoistopalvelut.

Google ei kuitenkaan antanut italialaisen Enel X -yrityksen kehittämälle JuicePass -sovellukselle pääsyä Android Autoon. JuicePass -sovelluksella pystyy esimerkiksi etsimään ja varaamaan sähköautojen latauspisteitä.

Kilpailuviranomaisten mukaan tämän sovelluksen estämisen myötä Google on epäoikeudenmukaisesti rajoittanut käyttäjien mahdollisuuksia hyödyntää Enel X:n sovellusta sähköautolla ajettaessa ja sitä ladattessa.


Viranomaisten mukaan Google on suosinut omaa Android Autolla toimivaa Maps -karttapalveluaan, joka mahdollistaa sähköautojen lataamiseen liittyviä palveluita.

Viranomaiset määräsivät Googlea tekemään Enel X -yrityksen sovelluksen käytön mahdolliseksi Android Autolla. Lisäksi Googlen on tarjottava sama yhteensopivuus Android Auton kanssa muille kolmannen osapuolen sovelluskehittäjille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki