AfterDawn logo

Sonyn ratkaisu Playstation 5 saatavuusongelmiin: Uusi versio PS5 -konsolista

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Maailmanlaajuinen komponenttipula on ollut arkea jo vuoden ajan ja on vaikeuttanut näytönohjainten, pelikonsolien ja jopa autojen tuotantoa ympäri maailmaa. Näkyvin seuraus komponenttipulasta on heijastunut kuitenkin viime syksynä julkaistujen uusien pelikonsolien saatavuuteen.

Sony Playstation 5 tuli myyntiin Suomessakin jo vuoden 2020 lopulla, mutta puoli vuotta myöhemminkin sekä perus-PS5 että PS5 Digital edition ovat käytännössä jatkuvasti loppuunmyytyjä.

Koska komponenttien saatavuutta ei voida mitenkään nopealla aikataululla parantaa, on Sony päättänyt ilmeisesti keksiä kiertotien. DigiTimesin lähteiden mukaan Sony olisi suunnittelemassa täysin uutta versiota Playstation 5 -konsolista, joka olisi aiempaa tehokkaampi ja perustuisi eri komponentteihin kuin nykyinen malli.


Käytännössä kyseessä olisi siis eräänlainen PS5 Pro -malli, mutta jonka julkaisun tärkein syy olisi mahdollistaa eri komponenteista koottu PS5-konsoli. Kahden eri rakenteen avulla Sony pystyisi tarjoamaan ostajille edes jompaakumpaa konsolia todennäköisemmin, vaikka tuotantovaikeudet kestäisivät vuosien ajan.

Uusittu PS5 olisi DigiTimesin lähteiden mukaan tulossa myyntiin vuoden 2022 loppupuolella, joten aivan akuuttiin konsolipulaan sekään ei ratkaisua ole tuomassa. Konsolin prosessori pohjautuisi AMD:n 6 nanometrin tekniikkaan nykyisen 7 nanometrin tekniikan sijaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki