AfterDawn logo

Disney esitteli Star Wars -fanien unelman: "Toimivan" valosapelin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Kun Star Warsin ensimmäinen elokuva julkaistiin vuonna 1977, tuli lasermiekoista eli valosapeleista osa kulttuurista pääomaa, jonka konseptin lähes kaikki ihmiset tietävät. Niitä on tehty puun pätkistä tai ostettu muovisina leluina ja leikitty takapihoilla, milloin pahisten, milloin hyvisten puolella.

Unelma oikeasta valosapelista on elänyt varmasti monen Star Wars -fanin pään sisällä kaikki nämä vuosikymmenet. Nyt sellainen on edes aavistuksen lähempänä todellisuutta, mikäli Disneyn mainosvideota on uskominen.

Disney, joka omistaa nykyisin Star Wars -brändin, julkaisi lyhyen mainosvideon Star Wars -päivän kunniaksi tiistaina. Mainosvideo mainostaa vuonna 2022 avattavaa Star Wars: Galactic Starcruiser -luksushotellia, joka tulee sijoittumaan Disneyn Floridassa sijaitsevan Disney World -huvipuiston yhteyteen.

Videolla kahvasta esiin nouseva valosapeli näkyy vain pikaisesti, mutta spekulointi videon kommenteissa on ollut vilkasta. Todennäköisesti esiin nouseva mekanismi on ledillä päällystettyä muovia, joten aivan heti sormiaan lasermiekan kanssa ei pitäisi menettää.

Alla video, jossa miekka vilahtaa:


...ja mikä ihmeen Star Wars -päivä? Toukokuun neljäs on leikkisästi muodostunut "viralliseksi" Star Wars -päiväksi vuosien saatossa sen englanninkielisen lausumisen vuoksi. "May the fourth" eli toukokuun neljäs, lausutaan lähes samalla tavalla kuin ikonisen "May the force be with you" lausahduksen alku.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki