AfterDawn logo

FT: Honda lopettaa bensa- ja dieselautonsa vuonna 2040

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Financial Times kertoo Hondan ilmoittaneen polttomoottoriautojensa lakkautuksesta vuoteen 2040 mennessä.

Honda aikoo panostaa autoissaan sekä sähköautojen kehitykseen että vetyautoihin. Yhtiö uskoo vahvasti muiden japanilaisten valmistajien tapaan vetyautojen tulevaisuuteen, etenkin Aasian markkinoilla.

Hondan uuden pääjohtajan Toshihiro Miben lausunnon mukaan yhtiö tähtää siihen, että sen Pohjois-Amerikassa myymistä autoista 40% olisi sähköllä tai vedyllä kulkevia jo vuonna 2030 - ja Kiinan markkinalla tähtäin on asetettu kunnianhimoiseen 80% tavoitteeseen samalle aikavälille. Eurooppa on Hondan markkina-alueista pienin, mutta Euroopassa yhtiö uskoo muutoksen olevan tätäkin nopeampaa, johtuen EU:n tiukoista päästörajoituksista.

Antamalla selkeän päivämäärän polttomoottoriautojensa lopulle Honda liittyi kasvavaan listaan autovalmistajista, jotka ovat kertoneet aikataulun täydelle fossiilisten polttoaineiden hylkäämiselle. Aiheesta lisää Financian Timesin jutussa (maksumuuri).

1 KOMMENTTI

karijaloviina1/1

Logo on moottoripyöräpuolelta

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT