AfterDawn logo

Chromeen tulivat mukaan Muistot - kertoo miten paljon jätätkään jälkiä Googlelle

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Chromessa, kuten kaikissa selaimissa, on ollut aina mukana selaushistoria, josta pystyy tarkistamaan omaa selailuhistoriaansa taaksepäin. Mutta nyt Google on päättänyt laajentaa tuota näkymää kattamaan myös muuta selaimella tehtyä aktiviteettia.

Uusin Chrome (v90.0.4430.72 tai uudempi) sisältää kokeellisen ominaisuuden, joka kulkee nimellä Muistot. Se pitää erikseen kytkeä selaimen asetuksista päälle, chrome://flags -osoitteen kautta. Sieltä löytyy kohta Memories, jonka ottaminen käyttöön mahdollistaa Muistot -ominaisuuden käytön.

Muistot eroavat selaushistoriasta siten, että sieltä löytyvät kaikki Google-tiliisi kytketyt tapahtumat. Eli sovellusten asentamiset Android-puhelimiin, kirjanmerkkien lisääminen Chromeen, jne. Käytännössä samat tiedot, jotka löytyvät myös Googlen My Activity -sivun kautta.

Google Chrome, Muistot


Muistot löytyvät sen päälle kytkemisen jälkeen joko selaushistorian yhteydestä tai kirjoittamalla selaimen osoiteriville chrome://memories. Vaikka Chromen tietojen mukaan ominaisuuden pitäisi toimia jo nyt sekä Mac, Windows, Linux että Android -ympäristöissä, vaikuttaa se olevan edelleen hieman rajallinen. Omissa testeissämme emme saaneet kyseistä näkymää auki Androidilla ja Windowsillakin ainoastaan, jos tietokoneen käyttökielenä oli englanti.

Lisäksi Muistojen kautta voi poistaa omaa historiaansa, jos Googlelle välitetyn tiedon määrä alkaa hirvittämään. Oppaamme neuvoo myös selaushistorian tyhjentämiseksi puhelimella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki