AfterDawn logo

VW ja Audi lopettavat polttomoottoreiden kehityksen - koskee myös Seat ja Skoda -merkkejä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Volkswagen -konserniin kuuluva Audi ehti ilmoittaa jo viime viikolla lopettavansa kokonaan uusien polttomoottorien kehityksen. Mun myös konsernin tärkein osanen eli VW itse kertoi vastaavasta päätöksestä.

Koska VW ja Audi toimittavat käytännössä kaiken moottoriteknologian myös konsernin muille brändeille, kuten Skodalle ja Seatille, on lähestulkoon varmaa, että uusia polttomoottoreita ei niidenkään malleihin enää kehitetä.

VW:n pääjohtaja Ralf Brandstätter kertoo yhtiön vielä jatkokehittävän nykyisiä polttomoottoreita ja yhtiö aikookin ottaa niistä vielä kaiken hyödyn irti. Hän kuvaa tätä siirtymäksi, jossa olemassa olevaa polttomoottoritekniikkaa käyttävien autojen myynnillä rahoitetaan osa yhtiön aloittamaa valtaisaa sähköistymisloikkaa.

Mitään kiveen hakattua päivämäärää eivät Volkswagen ja Audi ole antaneet sille, milloin viimeinen hybriditekniikkaakin käyttävä auto niiden tuotantolinjoilta ajaa ulos. Olemme listanneet eri autokonsernien päätökset täyteen sähköön siirtymisestä ja vielä tällä hetkellä VW:n visio on tämän osalta "2040-luvulla".


VW kuitenkin on asettanut tavoitteekseen sen, että kaikista konsernin Euroopassa myymistä autoista (johon kuuluvat siis VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche ja monet muut merkit) 70 prosenttia olisi täyssähköisiä vuoteen 2030 mennessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki