AfterDawn logo

Yhdysvalloissa 188 miljoonan euron sakot puhelinmyyjille häirikköpuheluista

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC on määrännyt historiansa suurimmat sakot, 225 miljoonaa dollaria eli noin 188 miljoonaa euroa, kahdelle texasilaiselle puhelinmyyntifirmalle.

Yhtiöt myivät pääasiassa sairausvakuutuksia, mutta keinot, joilla ne myyntityötä tekivät, olivat räikeästi FCC:n linjausten vastaisia. Yhtiöiden arvioidaan tehneen yli miljardi puhelua, käyttäen pääosin automaattisia soittojärjestelmiä puheluiden soittamiseksi. Lisäksi yhtiöt olivat soittaneet myös puhelinnumeroihin, jotka oli listattu markkinointikieltolistalle.

Puhelut ovat olleet pääasiassa ns. robocall-puheluita, eli täysin automaattisia puheluita, joissa vastaajalle puhuu nauhoite, kertoen tarjouksesta, johon voi reagoida joko soittamalla numeroon takaisin tai vierailemalla nauhoitteessa kerrotulla verkkosivustolla. Robottipuhelut ovat vahvasti säädeltyjä Yhdysvalloissa ja useissa osavaltioissa ne ovat kokonaan laittomia.

FCC:n tiedote sakoista löytyy täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki