AfterDawn logo

Netflix: Tunnuksia ei saa jakaa eri osoitteessa asuville

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
5 kommenttia

Arvioiden mukaan valtava määrä ihmisiä jakaa suoratoistopalveluiden tunnuksia ystäviensä kanssa, tarkoituksena luonnollisesti rahan säästäminen. Tähän saakka suoratoistopalveluista höveleimmin asiaan on suhtautunut Netflix, joka on käytännössä sallinut tunnusten jakamisen - vaikka kieltääkin sen käyttöehdoissaan.

Mutta nyt tilanteeseen on tulossa muutos.

Netflix on alkanut ilmoittamaan käyttäjille ympäri maailmaa, jos se epäilee heitä toisen käyttäjän Netflix-tunnusten käytöstä. Netflixin käyttöehdot yksiselitteisesti kieltävät tunnusten jakamisen muille kuin samaan kotitalouteen kuuluville henkilöille. Nyt Netflix on lähestynyt käyttäjiä, jotka sen datan perusteella näyttävät rikkovan tätä ehtoa, ilmoitus kuuluu näin:

"Jos et asu tämän tunnuksen omistajan kanssa, sinun täytyy luoda oma tunnuksesi jatkaaksesi katselua"

Kyseessä on toistaiseksi vielä rajattu testi, jossa Netflix hieman ravistelee yleisesti tapahtuvaa tunnusten jakamista. Mutta vaikuttaa siltä, että yhtiö saattaa hyvinkin tiukentaa käytäntöään jatkossa - pienimuotoinen varoittelu toiminee tästä selvänä merkkinä.


Netflixin käyttöehtojen katkelma
ote Netflixin käyttöehdoista

Suoratoistojäteistä Spotify otti tiukan linjan tunnusten jakajiin jo vuonna 2019 kun se alkoi potkimaan pois perhetilausta väärinkäyttäviä käyttäjiä.

Netflixin kokeilussa käyttäjän pitää vahvistaa samassa kotitaloudessa asuminen siten, että tilin omistaja saa vahvistuskoodin tekstiviestillä tai sähköpostitse, joka katsojan täytyy syöttää ilmoituksen avaamaan kaavakkeeseen.

5 KOMMENTTIA

pkaksp1/5

Mitenkähän ihmeessä tuo oikeasti käytännössä todetaan että asutko samassa taloudessa vai et. Netflix kun toimii lukemattomilla mobiililaitteilla ja jatkuvasti kehitetään sitä että katselu on mahdollista missä ja milloin tahansa (offline katselu yms). Jotenkin tuntuu että tässä yritetään taistella tuulimyllyjä vastaan (vähän niinku aikoinaan p2p-verkkoja vastaan).

lettas2/5

Spotifyn tekniikka tuohon on haistella miten isolla varpusparvella lokaatiodataa perhetunnuksia käytetään ja jos jokin raja-arvo ylittyy, tunnuksen haltijan tulee kertaluontoisesti todentaa tunnus sijainnissa joka on perheelle määrätty kodiksi:

https://9to5mac.com/2019/09/12/spottily-family-plan-location/

Tämä oli ainakin tarkoitus alun perin, mutta en ole kuullut että tuota olisi kovin laajasti käytetty estämään väärinkäytöksiä, perheet kun tuppavat muuttamaan usein ja asumaan usein eri osoitteissa erotilanteiden takia.

pkaksp3/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lettas:

Spotifyn tekniikka tuohon on haistella miten isolla varpusparvella lokaatiodataa perhetunnuksia käytetään ja jos jokin raja-arvo ylittyy, tunnuksen haltijan tulee kertaluontoisesti todentaa tunnus sijainnissa joka on perheelle määrätty kodiksi:

https://9to5mac.com/2019/09/12/spottily-family-plan-location/

Tämä oli ainakin tarkoitus alun perin, mutta en ole kuullut että tuota olisi kovin laajasti käytetty estämään väärinkäytöksiä, perheet kun tuppavat muuttamaan usein ja asumaan usein eri osoitteissa erotilanteiden takia.

Mukaan lukien opiskelijat yms. Eikös jos lapsi on alaikäinen mutta opiskelee esimerkiksi viikon toisella paikkakunnalla ole kuitenkin oikeutettu käyttämään tuota perhetunnusta? Vai pitääkö se ihan oikeasti olla saman katon alla? En oo tutustunu ehtoihin niin tarkkaan.

lettas4/5

SLA:n mukaan tarttee näköjään olla virallinen osoite sama koko perheellä:

https://www.spotify.com/us/legal/premium-family-terms/

"In order to be eligible for the Premium Family Subscription, the primary account holder and the subsidiary account holders must be family members residing at the same address."

pkaksp5/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lettas:

SLA:n mukaan tarttee näköjään olla virallinen osoite sama koko perheellä:

https://www.spotify.com/us/legal/premium-family-terms/

"In order to be eligible for the Premium Family Subscription, the primary account holder and the subsidiary account holders must be family members residing at the same address."

Mutta jos opiskelet viikot toisella paikkakunnalla, niin todennäköisesti kotiosoite on edelleen sama.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki