AfterDawn logo

Sonosin kevyt ja pienikokoinen Roam-kaiutin tarjoaa laadukkaan äänentoiston 10 tunnin akunkestolla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sonos julkaisi alle puolen kilon painoisen Roam -kaiuttimen. Kaiutin on nyt ennakkotilattavissa ja kauppoihin se saapuu 20. huhtikuuta. Kaiuttimen hinta on 179 euroa.

Kaiutin sisältää älykkäitä ominaisuuksia. Kaiutin on mahdollista liittää WiFi-yhteyden avulla muuhun Sonos-järjestelmään, ja se vaihtaa automaattisesti Bluetoothiin kaikkialla muualla. Lisäksi kaiutin tukee Apple AirPlay 2:ta.

"Sonos Roam on kaikkien aikojen älykkäin, monipuolisin ja edullisin kaiuttimemme. Se tarjoaa myös miljoonille uusille asiakkaille mahdollisuuden aloittaa järjestelmämme käyttäminen", kertoo Sonosin toimitusjohtaja Patrick Spence.

Sonos Roam toimii WiFi-yhteydellä yhdessä kodin muun Sonos-järjestelmän kanssa ja Bluetoothilla kaikkialla muualla, mikä tekee suoratoistosta saumatonta. Roamin kautta Bluetooth-suoratoistoa on mahdollista hyödyntää myös muihin järjestelmän kaiuttimiin, kun ne ryhmittää Roamin kanssa Sonos-sovelluksella.


Lisäksi kaiuttimessa on uusi Sound Swap -toiminto, jonka avulla käyttäjä voi siirtää äänen helposti Sonos-kaiuttimesta toiseen pitämällä toisto-/taukopainiketta pohjassa.

Äänenlaadun luvataan olevan kohdillaan, sillä kaiutin on viritetty ammattilaisten toimesta siten, että ääni kuulostaa juuri siltä kuin sen on tarkoituskin.

Kaiutin sisältää LED-valot, jotka ilmoittavat esimerkiksi kun kaiuttimen mikrofonit ovat aktiivisena.

Sonos Roamin luvataan tarjoavan jopa 10 tunnin edestä akunkestoa yhdellä latauksella. Sen voi ladata mukana tulevalla USB-C-kaapelilla, millä tahansa langattomalla Qi-laturilla tai erikseen myytävällä Sonosin langattomalla laturilla.

Sonos Roam kaiutin kannon päällä

Kaiuttimen voi asettaa toiston aikana vaaka- tai pystyasentoon. Kaiutin on pölytiivis sekä täysin vedenpitävä, sillä se on testattu tiukan IP67-luokituksen mukaisesti. Silikoniset kumitulpat ja fyysiset painikkeet suojaavat laitetta putoamisilta ja kolhuilta. Kaiuttimen mitat ovat 168 x 62 x 60 mm ja painoa löytyy 430 grammaa.

Sonos Roam on ostettavissa 20. huhtikuuta alkaen 179 euron hintaan. Kaiutin on jo nyt ennakkotilattavissa Sonosin verkkokaupasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki