AfterDawn logo

Nordean palvelukatko: Verkkopankkiin ei pääse, tunnuslukusovellus sakkaa, viranomaispalvelut eivät toimi - näin ohitat

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Pankkikonserni Nordean verkkopalveluissa on tällä hetkellä laaja häiriö.

Palvelukatko alkoi jo aamupäivällä ja on edelleen päällä ainakin osalla asiakkaista. Ongelmat tuntuvat kiertyvän Nordean Tunnusluvut -sovelluksen ja -varmennuksen ympärille.

Käytännössä pankkipalveluihin ei tällä hetkellä pääse tavanomaiseen tapaan, mutta Nordea kehottaa kuluttajia kytkemään Tunnusluvus-sovelluksen offline-tilaan sovelluksen asetuksista. Tämän muutoksen myötä kirjautumisen pitäisi toimia.

Koska Tunnusluvut-sovelluksella varmennetaan Nordealla käytännössä kaikki tunnistautuminen, myöskään viranomaispalveluihin kuten Kelan palveluihin ei Nordean tunnuksilla tällä hetkellä pääse - ellei vaihda tunnuslukusovellusta offline-tilaan.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT