AfterDawn logo

Xiaomin älykoteihin sopiva Wi-Fi 6 Mesh -verkkoreititin nyt myynnissä Suomessa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi tuo myyntiin huippunopean ja monikäyttöisen Wi-Fi 6 Mesh -reitittimen, joka sopii älykoteihin.

Xiaomi Mi AIoT Router AX3600 -verkkoreititin on yhteensopiva Wi-Fi 6 (802.11ax) -verkkotekniikan kanssa. Tämä uusi tekniikka mahdollistaa nopeammat ja kantamaltaan paremmat yhteydet. Lisäksi Wi-Fi 6 -reititin pystyy kommunikoimaan usean laitteen kanssa samanaikaisesti ja vähentää viiveitä ruuhkaisissa verkoissa.

Xiaomin uusi verkkoreitin mahdollistaa jopa 3 000 megabitin sekuntinopeuden langattomassa tiedonsiirrossa. Laitteen Qualcomm IPQ8071A -suoritin ja 512 megatavun muisti mahdollistavat jopa 248 yhtäaikaista verkkolaitetta samassa verkossa.

Laitteessa on kuusi Wi-Fi-antennia ja yksi AIoT-älyantenni Mi-älykotilaitteille.

Mi AIoT Router AX3600 reititin sisältää kuusi antennia ja yhden älyantennin


Reititin tukee Mesh-tekniikkaa, joten koko taloon saa kattavan langattoman yhteyden. Reitittimessä on myös neljä yhden gigabitin Ethernet-liitäntää, joiden avulla saadaan aikaan huippunopeat langalliset verkkoyhteydet.

Reititintä voi hallita puhelimen sovelluksella. Tämä mahdollistaa asetusten helpon säätämisen ja esimerkiksi tiettyjen sivustojen estämisen. Lisäksi sovellus löytää AIoT-älyantennin avulla automaattisesti verkossa olevat Mi-älykotilaitteet.

Reititin toimii hyvin yhteen Xiaomin Mi Smart Home Hub -älykotikeskittimen kanssa. Keskittimeen voi liittää enintään 100 langatonta Zigbee-, Bluetooth LE- tai Wi-Fi-älylaitetta, -anturia ja -kytkintä, jotka ovat yhteensopivia Mi Home -puhelinsovelluksen kanssa. Keskittimeen liitettyjen laitteiden avulla voi automatisoida kodin eri toimintoja, kuten kytkeä valot automaattisesti päälle tai vaikkapa käynnistää tuulettimen tietyssä lämpötilassa. Älykotikeskitin on myös Apple HomeKit -yhteensopiva.

Xiaomi Mi AIoT Router AX3600 -reitittimen suositushinta on 149 euroa.

Xiaomilta löytyy myös muita reitittimiä. Niistä saat lisätietoa täältä.

Aiheeseen liittyvää:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki