AfterDawn logo

Selaimessa Facebook pakottaa käyttäjät nyt Messengeriin - näin kierrät

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Facebook on aloittanut viestitoimintojensa ohjaamisen omistamaansa Messengeriin Facebookia työpöytäselaimella käytettäessä. Facebook itse ei ole kertonut, onko kyseessä kokeilu vai pysyvämpi päätös pakottaa kaikki Facebookin sisäinen viestiliikenne Messenger.com -palveluun.

Ongelma siis ilmenee, kun Facebookin selainversiossa klikkaa oikeassa yläkulmassa näkyvää viestit-symbolia:

Viestit -ikoni Facebookin selainversion yläkulmassa

Aiemmin tämä on avannut alasvetovalikon, jossa ovat näkyneet viimeisimmät viestit. Viestien klikkaaminen on sitten avannut viestit Facebookin omassa palvelussa. Nyt ikonin klikkaus ei enää avaa lainkaan alasvetovalikkoa, vaan ohjaa käyttäjän suoraan messenger.com -osoitteeseen, jossa toimii Facebook Messengerin selainversio.


Monia tällainen kahden palvelun välillä hyppiminen ärsyttää, mutta onneksi ongelman pystyy kiertämään tallettamalla vaikkapa selaimen kirjanmerkkipalkkiin pikalinkiksi seuraavan osoitteen:

https://www.facebook.com/messages/

Kyseinen osoite avaa Facebookin oman viestinäkymän. Mutta aiempaa viestittelytapaa, jossa viestit aukeavat selaimen alareunaan ponnahdusikkunoiksi ei saa enää käyttöön, paitsi klikkaamalla oikeassa alareunassa löytyvistä yhteystiedoista henkilön nimeä, jolle haluaa viestejä lähettää.

Facebook poisti viestittelyn Facebookin mobiilisovelluksesta jo pari vuotta sitten ja pakotti käyttäjät Messengerin käyttäjiksi. Nyt uusin kokeilu lienee jatkumoa tuolle muutokselle, mutta sitä, onko muutos pysyvä, on vaikea arvioida.

1 KOMMENTTI

irma49 (vahvistamaton)1/1

uusi käyttäjä

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki