AfterDawn logo

Steamillä oli 120 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukausittain vuonna 2020

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Steam on paljastanut tilastojaan vuodelta 2020. Erikoinen vuosi näkyi myös Steamin palvelussa, sillä pelimäärät, peliostokset sekä peliajat kasvoivat merkittävästi. Aiemmin Steam julkaisi tiedot vuoden myydyimmistä ja pelatuimmista peleistä.

Steamillä oli ennätykselliset 120 miljoonaa aktiivista pelaajaa kuukausittain ja 62,6 miljoonaa aktiivista pelaajaa päivittäin.

Samanaikaisia pelaajia oli parhaillaan 24,8 miljoonaa ja peliaikaa oli yhteensä 31,3 miljardia tuntia. Steamissä pelattiin yli 20 miljardin tunnin edestä vuoden 2019 aikana, joten kasvu oli hurjaa vuoden 2020 aikana.

Steamin tilastot vuodelta 2020

Steamissä järjestettiin vuoden 2020 aikana lukuisia alennuskampanjoita ja nämä näkyivät myös tuloissa. Kehittäjät ja julkaisijat tekivät nimittäin ennätysvoittoja suurimpien kausialejen (kesä-, syys- ja talviale) aikana. Voitot eivät menneet ainoastaan myyntihiteille, sillä vuoden 2020 talvialessa yli 100 000 $ tuottaneiden pelien määrä nousi 36 % verrattuna viime vuoden talvialeen.


Pelimäärät ja uudet pelaajat näkyivät myös dataliikenteen määrässä. Steamin kautta välitettiin dataa vuoden aikana 25,2 eksatavun edestä. Lisäksi Cyberpunk 2077 -pelin julkaisun yhteydessä saavutettiin latausliikenteen ennätys, joka oli 52 teratavua sekunnissa (26 teratavua sekunnissa pelkästään esilatausvaiheen aikaan). Se oli tuplasti suurempi kuin Steamin aiempi latauspiikki.

Steamin dataliikenne 7 vuoden ajalta

Koko katsauksen voi lukea tästä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki