AfterDawn logo

Vuoden 2020 katsotuimmat sarjat ja elokuvat suoratoistopalveluissa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Nielsen-tutkimuslaitos julkaisi vuoden 2020 eniten katsotut ohjelmat amerikkalaisissa suoratoistopalveluissa. Huolimatta panostuksista uuteen sisältöön, vanha näytti klinnostavan eniten.

Erityisesti vanhhat suosikkisarjat jyräsivät ovat omilla luvuillaan katsojamäärissä. Sarjoista vuoden 2020 ykkönen oli tukevalla marginaalilla amerikkalaisversio The Office -sarjasta (suom. Konttori). Kakkoseksi listalla kipusi Greyn anatomia ja kolmossijalle ylsi Criminal Minds - FBI-tutkijat.

The Officen viimeinen jakso nähtiin jo vuoden 2013 keväällä. Criminal Minds in viimeinen jakso julkaistiin vuoden 2020 helmikuussa. Greyn anatomia sen sijaan jatkaa edelleen, mutta sarjaa on tehty sitäkin jo vuodesta 2005 lähtien. Kaikki suosituimmat, muiden kuin suoratoistopalveluiden itsensä tuottamat sarjat, pyörivät Yhdysvalloissa Netflixillä.

Suosituimmat muut kuin alkuperäissarjat vuonna 2020

 1. Konttori (Netflix)
 2. Greyn anatomia (Netflix)
 3. Criminal Minds (Netflix)
 4. NCIS (Netflix)
 5. Schitt's Creek (Netflix)
 6. Supernatural (Netflix)
 7. Shameless (Netflix)
 8. Kolme miestä ja tyttö (Netflix)
 9. The Blacklist (Netflix)
 10. Vampyyripäiväkirjat (Netflix)


Suoratoistopalveluiden omista sarjoista suosituin oli Netflixin rikosdraama Ozark - vieläpä varsin selkeällä erolla kakkossijalle nousseeseen Luciferiin. Alkuperäissarjoissa niissäkin Netflixin ylivoima oli murksaavaa: kymmenen suosituimman alkuperäissarjan joukossa ainoastaan Disney+-palvelun The Mandalorian oli muun kuin Netflixin tuotantoa.

Suosituimmat alkuperäissarjat vuonna 2020

 1. Ozark (Netflix)
 2. Lucifer (Netflix)
 3. The Crown (Netflix)
 4. Tiger King (Netflix)
 5. The Mandalorian (Disney+)
 6. The Umbrella Academy (Netflix)
 7. Great British Baking Show (Netflix)
 8. Boss Baby: Back in Business (Netflix)
 9. Longmire (Netflix)
 10. You (Netflix)


Elokuvissa puolestaan Disneyn valtava materiaali jyräsi Netflixin varsin hurjalla rytinällä: Disneyn leffat valloittivat 10 suosituimman elokuvan listalta seitsemän paikkaa - nimenomaan koko perheen animaatioelokuvilla. Varsin odotetusti vuoden katsotuin elokuva suoratoistopalveluissa oli Disneyn Frozen II, mutta myös kakkospaikka meni Disneylle Valanan myötä. Kolmossija meni Netflixille, sekin piirretyllä elokuvalla, kun Lemmikkien salainen elämä 2 kaappasi pronssisijan.

Suosituimmat elokuvat suoratoistopalveluissa vuonna 2020

 1. Frozen II (Disney+)
 2. Valana (Disney+)
 3. Lemmikkien salainen elämä 2 (Netflix)
 4. Eteenpäin (Disney+)
 5. The Grinch (Netflix)
 6. Hamilton (Disney+)
 7. Spenser Confidential (Netflix)
 8. Aladdin (Disney+)
 9. Toy Story 4 (Disney+)
 10. Zootopia (Disney+)


Merkillepantavaa on, että luvut pohjautuvat ainoastaan Yhdysvaltain katsojamääriin ja eivät sisällä sikäläistä vastinetta Suomen HBO Nordicille eli HBO Maxia eivätkä myöskään kesällä julkaistua, NBCUniversalin omistamaa Peacock-palvelua. Listauksesta lisää mm. New Yrok Timesin artikkelissa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT