AfterDawn logo

Tetris-pelin supertähti Jonas Neubauer on menehtynyt yllättäen

Matti Robinson Matti Robinson

Tetriksen Tiger Woods, Jonas Neubauer, on menehtynyt vain 39 vuoden iässä yllättävään sairaskohtaukseen.

Kenties maailman kaikkien aikojen tunnetuin videopeli Tetris lähestyy jo 40 vuoden ikää, mutta sitä pelataan edelleen ahkerasti monilla eri alustoilla.

Uusien versioiden, kuten PSVR-virtuaalitodellisuudessa pelattavan Tetris Effectin ohella Tetristä pelataan yhä NES-ohjaimella ja alkuperäisellä Nintendon pelillä maailmanmestaruuksista kamppaillen.

Vuodesta 2010 järjestetty Classic Tetris World Championship on ollut kuitenkin pitkälti yhden miehen dominointia. Jonas Neubauer on voittanut kisan peräti seitsemän kertaa.


Neubauer on toiminut kilpa-Tetriksen vetonaulana ja lähettiläänä vuosikaudet ja on osallistunut jokaiseen järjestettyyn maailmanmestaruuskilpailuun, joskin viimeisin voitto on vuodelta 2017.

Poismenosta kerrottiin niin Jonas Neubauerin Twitter-tilin kuin maailmanmestaruuskilpailujen virallisen Twitter-tilin välityksellä.

Miehen maagisesta Tetris-kyvyistä kertoo mm. alla oleva vuoden 2016 WTWC-finaali, jota on YouTubessa katsottu yli 12 miljoonaa kertaa, vaikka kyseessä on melkoisen pienen piiri laji.TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT