AfterDawn logo

Autovarkaudet kasvussa - ja syynä ovat autojen omistajat

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Autovarkaudet romahtivat vuosituhannen taitteessa, kun autoihin lisättiin ajonestotekniikkaa, joka teki käytännössä elokuvista tutun johtoja yhdistelemällä käynnistämisen mahdottomaksi. Mutta ajat muuttuvat.

Vain hieman sen jälkeen, kun ajonestot yleistyivät autoissa, alkoivat yleistymään myös avaimettomat virtalukot. Tämä tarkoittaa käytännössä autoja, joissa avainta ei tarvitse enää asettaa virtalukkoon vaan riittää, että avain on auton sisällä ja tämän jälkeen auto käynnistetään painamalla kojelaudassa olevaa nappia.

Nyt, New York Timesin mukaan autovarkaudet ovat jälleen räjähdysmäisessä nousussa ja syy siihen ovat autojen omistajat. Lehden keräämien tilastojen ja haastattelujen perusteella autoja ei enää varasteta niinkään ammattimaisessa tarkoituksessa, vaan lähinnä hupimielessä.

Iso osa autovarkauksista tehdään artikkelin mukaan siten, että auto varastetaan, kun sen omistaja on jättänyt auton käyntiin piipahtaakseen kaupassa. Toinen, merkittävä tekijä ovat autovarkaudet, joissa auton langaton avainlätkä on jätetty autoon sisälle, jolloin autoon ei tarvitse kuin hypätä kyytiin ja painaa kojelaudan käynnistyspainiketta.


Kolmantena "nykyaikaisena" autovarkausmuotona mainitaan tapaukset, joissa avainlätkä on muistettu ottaa mukaan - mutta jossa auton hansikaslokerossa onkin auton toinen avainlätkä, joka kertoo koko ajan autolle, että omistaja on paikalla, moottorin saa käynnistää vapaasti.

Kun vielä viime vuosituhannen puolella Yhdysvalloissa autovarkaudet olivat pääosin organisoitua toimintaa, jossa rikollisliigat purkivat autot osiin ja myivät ne eteenpäin, on nykyaikainen trendi eri. Autoja käytetään haastattelujen mukaan lähinnä "ilmaisina takseina", eli auto napataan parkkipaikalta, koska se on helppo napata, ja ajellaan sillä huvikseen sinne tänne. Lopulta tällaiset huviajeluautot saatetaan hylätä hyvinkin lähelle sitä paikkaa, josta ne alunperin varastettiin.

Autovalmistajat tiedostavat ongelman ja sekä kännykällä tapahtuva auton lukitseminen että erilaiset biometriset ratkaisut, kuten sormenjälkilukijat, ovat yleistymässä autoissa.

2 KOMMENTTIA

DeNiWar1/2

Sama vaarallinen aukko vaanii tietoturva & omaisuusrikoksissa ja on heikoin lenkki kaikissa turvallisuusasioissa, eikä siihen ole olemassa eikä edes mahdollisuutta tehdä korjauspäivityksiä: tämän suurimman turvallisuusuhan nimi on ihminen ja sen ääretön typeryys!

arivesa2/2

Vanhojen leffojen piuhojen räpsiminen starttaukseen oli säälittävää fakea. Sillä ei kytketä virtaa päälle sytytykseen/bensapumppuun, ja mihin unohtui rattilukko?

Sama leffafuula jatkuu nyt,kun autoja (jopa lentokoneita)"hakkeroidaan" rosmojen etäohjaukseen.Ja WiFi toimii tietty mailien etäisyyksillä. Pöh.
Moinen ei kelpaa edes känniviihteeksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT