AfterDawn logo

Suomen valtio tienasi rikollisten bitcoineilla mukavasti

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
3 kommenttia

Suomen Tulli on aikeissa myydä vuosien saatossa takavarikoimansa bitcoinit. Kryptovaluuttaa bitcoinia tullille on kertynyt mm. huumekauppaan liittyvien rikosten selvittelyn yhteydessä.

Samalla kun bitcoinin arvo on noussut hurjaa tahtia viime aikoina, on myös Tullin hallussa olevien bitcoinien arvo noussut. Tullin hallussa on tällä hetkellä noin 61 miljoonan euron arvosta bitcoineja.

Valtaosan takavarikossa olevista bitcoineista Tulli sai haltuunsa vuonna 2016, nk. Douppikauppa-tutkinnan yhteydessä. Silloin takavarikoitujen 1666 bitcoinin yhteenlaskettu arvo oli hieman alle 700 000 euroa. Nyt tuolloin takavarikoitujen bitcoinien arvo on noussut jo yli 50 miljoonaan euroon, johtuen bitcoinin kurssin rakettimaisesta noususta.

Ylen uutisen mukaan Tullin on lainkin mukaan pakko realisoida omistuksensa euroiksi, vaikka viitisen vuotta bitcoineina pysytellyt "sijoitus" onkin ollut loistava veto veronmaksajien kannalta. Tulli kertoo myyvänsä bitcoininsa tulevien kuukausien aikana. Ne tuloutetaan aikanaan euroina Valtionvarainministeriölle.

3 KOMMENTTIA

Zska1/3

Muistaahan Tulli sitten maksaa verot tuosta arvonnoususta...

pentsu2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zska:

Muistaahan Tulli sitten maksaa verot tuosta arvonnoususta...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Otsikko:


Suomen valtio tienasi rikollisten bitcoineilla mukavasti

Ihan miten vaan...

arivesa3/3

"Rikoksella saavutettu hyöty" on aina haluttu haalia valtion pohjattomaan kassaan. Pelaaminen arvonnousuilla on uutta, ja varmaan jotenkin rysittään vitkuttelulla.Tulli muuten ei maksa veroja, vaan kerää niitä muilta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT