AfterDawn logo

Googlelta Blob Opera -tekoälykokeilu, joka hauskuuttaa netissä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Google kehittelee jatkuvasti mitä monimuotoisempia tekoälyratkaisuja. Toisinaan ne ovat oikein fiksujakin, kuten vaikkapa tekoälyyn pohjautuvat Google Kuvien suodattimet. Toisinaan ne ovat vain hämmentäviä.

Ja tämän viikon uutuus Googlen kokeellisesta tekoälylaboratoriosta kuuluu vahvasti hämmentävien joukkoon.

Google Blob Opera on projekti, jossa he tallensivat 16 tunnin verran neljän eri oopperalaulajan laulua. Sen jälkeen kerätty äänimateriaali syötettiin Googlen tekoälylle ja käskettiin sen oppia itse laulamaan oopperaa, omalla äänellään.

Koko paketti sitten lätkäistiin käyttäjien leikittäväksi, jossa tekoälyn neljä eri äänialaa (tenori, basso, mezzo-sopraano ja sopraano) laulavat oopperaa käyttäjän toiveiden mukaan. Ja jokainen "hahmo" on omituinen venyvä limapallero.

Asiaa on vaikea tarkemmin selittää, mutta kannattaa kokeilla ihan itse. Vinkkinä: oikeassa alakulmassa oleva joulukuusi avaa uusia ominaisuuksia.

Alla vielä video, jossa mötkäleet laulavat joulun hengessä Kulkuset:


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki