AfterDawn logo

Cyberpunk 2077 laittoi Steamin ennätysluvut aivan uusiksi

Matti Robinson Matti Robinson

Vuoden odotetuin pelijulkaisu Cyberpunk 2077 saapui vihdoin pelaajien kätösiin tällä viikolla. Vaikka peli on ollut valmisteilla liki 10 vuotta, niin ongelmitta julkaisu ei tapahtunut.

Joillakin, erityisesti ilmeisimmin edellisen sukupolven konsolipelaajilla, pelin toimivuudesta on ollut paljonkin sanottavaa, mutta tämä ei juuri näkynyt pelaajien määrässä, ainakaan PC:llä.

Uutuuspeli rikkoi Steamin ennätykset helposti ja jätti aiemmin ennätystä hallinneen vuoden 2015 Fallout 4:n pelaajamäärät taakse savupilveen. Yhtäaikaisia pelaajia Steamissä rekisteröityi parhaimmillaan 1 054 388 kappaletta, kun edeltävä ennätys oli 472 962 pelaajaa.


Tuo miljoona pelaajaa ei kata tietysti kaikkia peliä yhtäaikaa pelanneista, sillä Steamillä on pääsy vain sen kautta pelaavien määrään, joten esimerkiksi Epic Gamesin tai pilvipalveluiden, kuten Stadian, pelaajamäärät ovat tähän vielä lisänä.

Yksinpelit harvemmin pääsevät suosituimpien moninpelien yhtäaikaisiin pelaajamääriin, mutta näin ei ole Cyberpunk 2077:n laita. Se on parhaimmillaan noussut jopa Counter-Strike: Global Offensiven ja Dota 2:n ohi, ja onnistuipa se hetkellisesti jumittamaan Steaminkin.

PC-pelaajien lisäksi tietysti iso joukko pelaajia on pelannut konsoleilla.

Luonnolisesti pelaajamäärät tulevat alkurynnistyksen jälkeen tippumaan, mutta tulevien kuukausien pelaajamääriä tulee varmasti kasvattamaan joululahjat sekä korjaukset itse peliin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki