AfterDawn logo

Leffateatterien kuolinisku? Jättistudion elokuvat, kuten Matrix 4, suoraan suoratoistoon

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Jos on ollut joku toimiala, joka on ottanut siipeensä jopa ravintola-alaa pahemmin koronan aikana, se lienee elokuvateatteribisnes. Penkit ovat kolisseet tyhjyyttään ympäri maailmaa. Vuoden ainoa valtava leffajulkistus Tenet aiheutti satojen miljoonien tappiot, kun katsojat pysyivät pois teattereista.

Nyt elokuvateattereilla saattaa olla edessään se viimeinen niskalaukaus. Jättistudio Warner Bros. on kertonut julkaisevansa kaikki vuoden 2021 ensi-iltaelokuvat suoraan suoratoistopalvelussaan, HBO Maxissa. Sekä Warner Bros. että HBO kuuluvat molemmat AT&T:n omistuksiin.

Jotta elokuvateatterit eivät aivan tyhjän päälle jäisi, on Warner kertonut julkaisujen suhteen mielenkiintoisesta ratkaisusta. Elokuvat tulevat elokuvateattereihin ja HBO Maxille samana päivänä, mutta poistuvat ensimmäisen kuukauden jälkeen HBO:n valikoimasta tietyksi ajaksi, jona aikana elokuvan voi katsoa ainoastaan teattereissa.

Warnerin vuoden 2021 tuleviin julkaisuihin kuuluvat mm. odotetut Matrix 4, Dyyni sekä Suicide Squad.


Ilmoitus koskee toistaiseksi ainoastaan Yhdysvaltoja, mutta muutos saattaa koskettaa myös Suomea. Suomessa toiminut HBO Nordic vaihtaa nimensä HBO Maxiksi vuoden 2021 lopulla. Aiheesta lisää Warner Brosin lehdistötiedotteessa.

2 KOMMENTTIA

LupusC1/2

Elokuvateatterit ovat hinnoitelleet itsensä ulos.
Vastine rahalle ei täyty, kun salissa sallitaan kännyköiden käyttö ja
häiriökäyttäytyminen. Anniskelunäytökset ovat askel oikeaan suuntaan , jotta elokuvakäynnistä tulisi jälleen elämys, nautinto.
Muutoinkin K18-näytöksiä voisi lisätä ihan periaatteesta.

Haaralahti2/2

Ensi-ilta elokuvan hinta mitä jotakuin 15e on ihan liikaa. Jos uudesta normaalista tulisi kuin nämä luksus teatterit, joissa on jopa tilaakin ympärillä, eikä tarvi tapella käsinojan tilasta.

Toisin sanoen mukautuminen siihen että katselija saa sitä omaatilaa. Mainoksia.., vaikka maksanut niin silti mainoksia. Pari traileria uusista leffoista vielä menee..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki