AfterDawn logo

Neti entinen jätti, Yahoo Groups, suljetaan joulukuussa 2020

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yksi netin historian sivuista sulkeutuu, kun Yahoo! sulkee keskustelualueensa, Yahoo! Groupsin joulukuussa 2020.

Palvelu oli yksi netin suosituimmista keskustelualueista: Yahoo Groupsilla oli vuonna 2010 115 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja palvelussa oli yli 10 miljoonaa eri ryhmää/keskustelualuetta.

Palvelun alasajo on alkanut jo vuonna 2019, sillä vuonna 2001 perustettu palvelu muutettiin read-only -tilaan jo helmikuussa 2019. Tuon jälkeen ryhmissä olevia viestejä pystyi vielä lukemaan vuoden 2019 loppuun asti. Tuon jälkeen myös luettavissa olevat viestit poistettiin ja ainoastaan ryhmien jäsenten väliset yksityisviestit olivat mahdollisia.

Ilmoitus Yahoo! Groupsin etusivulla

Nyt tuokin puoli palvelusta lopetetaan, 15.12.2020 ja sen jälkeen Yahoo! Groups lakkaa olemasta pysyvästi. Yahoo muistuttaa, että sen sähköpostipalvelu, Yahoo! Mail jatkaa toimintaansa tavalliseen tapaan. Syyksi päätökselle yhtiö kertoo palvelun käytön vähentymisen viime vuosina.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki