AfterDawn logo

Google rajoittaa Meet -videopalavereiden kestoa lokakuun alusta

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Koronapandemian jyllätessä edelleen maailmalla, videoneuvottelusovellusten kisa jatkuu. Mutta ilmeisesti Googlella on päätetty, että hommasta pitää saada myös rahaa.

Google Meet -videopuheluiden kestoa rajoitetaan lokakuun ensimmäisestä päivästä alkaen 60 minuuttiin, mikäli käytössä on Google Meetin ilmaisversio.

Tällä hetkellä Google Meet sallii rajoittamattoman keston ja yhteensä sadan henkilön videoneuvottelut ilmaisversionkin käyttäjille. Samalla, kun videoiden pituutta rajoitetaan ilmaisten tunnusten osalta, myös ilmaiseksi saatavilla olleet muut toiminnot, kuten pääsy G Suiten tiettyihin ominaisuuksiin, katoavat ilmaiseksi palvelua käyttäviltä.

Googlen videoneuvotteluiden rajoitus ei sinänsä ole uusi asia, vaan yhtiö poisti keväällä rajoitukset ja avasi kaikki ominaisuudet myös ilmaisversio käyttäjille, joten kyseessä on nyt paluu takaisin tavalliseen hinnoitteluun. Aiheesta uutisoi The Verge.

Koronaviruksen jyllätessä videoneuvottelupalvelut ovat olleet kilpasilla keskenään ja etenkin Zoom on kerännyt hurjia määriä uusia käyttäjiä. Lisäksi myös muun tyyppisissä etätyötä tukevissa sovelluksissa kisa on ollut kovaa: Microsoft Teams ja Slack ovat molemmat yleistyneet hurjalla tahdilla vuoden 2020 aikana.


Google Meet kuuluu Googlen yrityskäyttäjille tarkoitettuun G Suite -pakettiin, jonka hinnoittelu Suomessa alkaa 4,68 eurosta / käyttäjä / kk.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT