AfterDawn logo

TikTokia käytettiin lähes tuplasti Instagramia enemmän kesällä 2020

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Siinä missä Facebookin omistama Instagram on pikkuhiljaa alkanut keräämään myös keski-ikäistä ja sitä vanhempaa käyttäjäkuntaa, ovat nuoret jo suunnaanneet muualle. Ja se "muualle" vaikuttaa olevan kiinalainen TikTok, jonka ympäriltä on käyty kädenvääntöä omistajuudesta, ostoaikeista ja sen sellaisesta viime kuukausina.

ComScoren tilastojen mukaan alle 30-vuotiaiden keskuudessa supersuosittu sosiaalisen median sovellus on onnistunut jyräämään itsensä jo ohi Instagramin käyttäajassa mitattuna Yhdysvalloissa. TikTokilla on Yhdysvalloissa noin puolet Instagramin käyttäjämäärästä, mutta sitä käytettiin kesä-heinäkuussa minuuteissa mitattuna tuplasti enemmän kuin Instagramia.

Osasyynä tähän lienee TikTokin loisyava suosittelualgoritmi, joka osaa syöttää aina vain uutta sisältöä edellisen perään - tavalla, joka tuntuu kiinnostavan sen käyttäjiä.


Samaan aikaan Facebook yrittää pyristellä TikTokin uhkaa vastaan ja on lanseeraamassa globaalisti "Instagram Reels"-toimintoa, joka kopioi suoraan TikTokista ominaisuuksia.

Samalla taktiikalla Facebook on kampittanut myös toista kovaa kilpailijaansa, SnapChattia, josta se kopioi Instagramiin Stories -ominaisuuden - joka on sittemmin osoittaunut loistavaksi vedoksi, sillä Instagramin Stories on noussut monella tavalla palvelun keskiöön.

Facebook yritti ostaa TikTokin jo vuonna 2016, mutta epäonnistui yrityskaupassa. TikTokilla on tällä hetkellä globaalisti noin 700 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää ja Yhdysvalloissa noin 100 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT