AfterDawn logo

Tältä näyttää Windows XP:n ikoninen taustakuva nyt - MS Flight Simulatorin silmin

AfterDawn AfterDawn

Microsoft Flight Simulator 2020 on ollut kenties tämän vuoden hehkutetuin peli. Jo senkin vuoksi, että pelissä voi lentää mihin tahansa kohtaan maapallolla ja katsella maisemia. Maisemat on rakennettu tekoälyä, koneoppimista ja oikeita kuvia yhdistelemällä.

Ominaisuus on saanut netin pursuamaan upeita kuvia ympäri maailmaa - osa niistä on hassuja, osa vain henkeäsalpaavia.

Tällä kertaa Redditin käyttäjä oli suunnannut virtuaalisen lentokoneensa pelin sisällä koordinaatteihin 38°15′00.5″N, 122°24′38.9″W ja napannut kuvan.

Kyseiset koordinaatit ovat osa tietotekniikan historiaa, sillä juuri tuossa kohtaa on otettu ikoninen Microsoft Windows XP -käyttöjärjestelmän taustakuva, joka oli aikanaan arviolta miljardin tietokoneen taustakuvana. Tarinaa Pohjois-Kalifornian Napa Valleyssa otetusta alkuperäisestä kuvasta ja sen taustoista voi lueskella vaikkapa täältä. Aiheesta uutisoi kiinalainen ITHome.

Windows XP alkuperäinen taustakuva

ikoninen Windows XP taustakuva

Microsoft Flight Simulatorin luoma kuva samasta paikasta on hieman karumman värinen, mutta täysin tunnistettavissa:


Windows XP taustakuvan kuvauspaikka, Microsoft Flight Simulator 2020 kuvattuna

Windows XP taustakuvan kuvauspaikka Microsoft Flight Simulator 2020 -pelissä

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT