AfterDawn logo

Yhdysvalloissa alkoi drive-in-buumi – Kauppajätti avaa elokuvateattereita parkkipaikoille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Drive-in-teatterit tulivat Suomen isoihin kaupunkeihin kesällä koronaviruksen takia, mutta ilmiö näkyy myös ulkomailla. Esimerkiksi Yhdysvalloissa kauppaketjujätti Walmart aikoo muuntaa jättimäiset parkkipaikkansa ulkoilmateattereiksi.

Walmart aloittaa esitykset drive-in-teattereissa elokuun aikana. Elokuvateaollisuutta niillä ei ehkä pelasteta, mutta se antaa kuitenkin pientä apua ensihätään. Tämän vuoden kesäsesonki on käytännössä jo ohi ja studiot ovatkin siirtäneet useiden elokuvien ensi-iltoja myöhemmäs syksyyn tai ensi vuoden puolelle. Mikäli drive-in-konsepti toimii, saattavat studiot aikaistaa suunnitelmiaan ensi-iltaesitysten osalta.

Yleisöä Walmartin parkkipaikoille haalitaan The Hollywood Reporterin mukaan julkkisvieraiden voimin. Esityksiä järjestetään Yhdysvalloissa 160 eri paikassa elo-lokakuun ajan. Konseptiin kuuluu myös mahdollisuus tilata naposteltavia omaan autoon.

Saa nähdä innostuvatko Prismat tai K-Citymarketit Suomessa virittämään kauppojen info-taulut elokuvien katseluun.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT