AfterDawn logo

Foodoran käyttäjätietoihin murtauduttiin: Koskee myös Suomea, satojatuhansia tunnuksia vietiin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yksi maailman suurimmista alustapalveluyhtiöistä, Foodora, on joutunut valtavan tietomurron kohteeksi. Foodora on saksalainen palvelu, mutta toimii myös Suomessa. Se omisti myös Suomessa aiemmin toimineen Pizza-Online -palvelun, joka fuusioitiin osaksi Foodoraa hiljattain. Foodoran omistaa sen saksalainen emoyhtiö Delivery Hero.

Tietomurrossa yhtiöltä on viety yli 700 000 palvelua käyttäneen asiakkaan nimet, osoitetiedot sekä puhelinnumerot. Lisäksi salsanoja on saatu vietyä ainakin osalta asiakkaista. Foodora kuitenkin vakuuttaa, että maksukorttien tietoja murron yhteydessä ei ole onnistuttu viemään.

Raporttien mukaan useat Foodoran asiakkaat Suomessakin ovat alkaneet saamaan roskapostia sähköpostiosoitteisiinsa. Omien tietojen joutumisen murtautujien käsiin voi tarkistaa mm. täältä.


P.S. Vaikka tietomurroilta ei itse voikaan suojautua, on omaa turvallisuuttaan helppo kohentaa kuitenkin käyttämällä hyvää salasanaa, johon oppaamme antaa vinkkejä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT