AfterDawn logo

Neste avasi Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaan perustuvan Easy Deli -automaattikaupan Helsinkiin - ostokset voidaan skannata suoraan ostoskassin läpi

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
3 kommenttia

Neste avaa 3.6.2020 uudenlaisen automatisoidun Easy Deli -kaupan Helsingin keskustaan. Ostoksien tekemisessä hyödynnetään Nordic ID:n Suomessa kehittämää RFID-teknologiaa, joka skannaa asiakkaan kaikki ostokset kerralla, esimerkiksi suoraan ostoskassin tai laukun läpi. Vastaavaa teknologiaa hyödyntävää vähittäiskauppaa ei vielä löydy muualta Euroopasta.

"Ostokäyttäytyminen on valtavassa murroksessa. Haluamme olla kehitystyössä mukana ja tarjota uudenlaisia, entistä sujuvampia ja nopeampia asiakaskokemuksia. Easy Delin tuotelukija on ensimmäinen lajissaan Suomessa, ja se on harppaus eteenpäin perinteisiin itsepalvelukassoihin verrattuna. Ostokokemus on huomattavasti aiempaa nopeampi ja helpompi. Lähimmät verrokit löytyvät Kiinasta, joista on saatu positiivista palautetta asioimisen vaivattomuudesta", kertoo Nesteen automatisoiduista palveluista vastaava Jukka Peltoniemi.


Nordic ID:n kehittämä RFID-sensoriteknologia mahdollistaa yksittäisen tuotteen yksilöinnin ilman näköyhteyttä RFID-tunnisteella, jolloin sen avulla voidaan skannata suuria määriä tuotteita muutamassa sekunnissa. Teknologian ansiosta lukuvirheiden määrä pienenee, kun jokaista tuotetta ei tarvitse skannata erikseen.

RFID-tunnisteen avulla voidaan myös tarkkailla tuotteiden parasta ennen -päiväyksiä, joten ruokahävikin määrä vähenee.

"Idea ratkaisun kehittämiseen lähti kuluttajien ostokäyttäytymisen muutoksesta ‒ ostoksia halutaan tehdä silloin kun itselle parhaiten sopii, läheltä ja ympäri vuorokauden. Ihmiset välttävät nykyään jonottamista ja voivat jopa jättää ostokset tekemättä, jos jono koetaan liian pitkäksi. Perinteisillä viivakoodiperusteisilla itsepalvelukassoilla asioiminen saattaa kestää jopa kauemmin kuin miehitetyllä kassalla. Jokaisen tuotteen viivakoodin skannaaminen voi tottumattomalle käyttäjälle olla vaivalloista, ja siten hidastaa ostosten tekoa", kertoo Nordic ID Oyj:n toimitusjohtaja Juuso Lehmuskoski.

Ensimmäinen Easy Deli -kauppa sijaitsee Helsingin Ratakadulla Neste Express -aseman yhteydessä. Kauppa on auki vuorokauden ympäri. Pääkaupunkiseudulle on tulossa myös toinen vastaavaa teknologiaa hyödyntävä kauppa kesän aikana. Lisäksi vuoden 2020 aikana Latvian Riikaan on tavoitteena avata useampi automatisoitu Easy Deli -kauppa Neste-automaattiasemien yhteyteen.

Kaupankäynti aloitetaan tunnistautumalla Nesteen mobiilisovelluksessa. Tämän jälkeen asiakas kerää haluamansa tuotteet hyllyltä ostoskassiin, joka asetetaan maksutasolle. Muutamassa sekunnissa RFID-teknologia lukee kaikki tuotteet kerralla maksutasolla olevasta kassista. Maksaminen tapahtuu Apple Paylla, Google Paylla tai maksukortilla.

"Easy Deli -konseptia on aiemmin jo pilotoitu Vantaalla, ja kuluttajien kokemukset ovat olleet rohkaisevia. Sujuvuuden ja nopeuden lisäksi Easy Deli -kauppa on kätevä liikuteltavuutensa vuoksi. Kaupan saa pystyyn nopealla aikataululla ilman rakennus- ja maatöitä. Siinä on käytetty vastuullisia ja ympäristöystävällisiä materiaaleja, ja energiankulutusta on pyritty minimoimaan jo rakennusvaiheessa. Kiinnostuksen kasvaessa voimme tuoda liikekonseptin myös laajempaan käyttöön," Peltoniemi lisää.


Lisätietoa Easy Deli -kaupoista saa tästä.

3 KOMMENTTIA

kasperus1/3

Wurthilla on ollut samantyylinen itsepalvelumyymälä Porvoon Kilpilahdessa jo noin kolmen vuoden ajan. Käytetty teknologia toki voi olla hieman eri.

Edit: vielä linkki aiheeseen. https://www.wurth.fi/fi/wurth_fi/palvel...econ/WueCon.php

Jyk2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kasperus:

Wurthilla on ollut samantyylinen itsepalvelumyymälä Porvoon Kilpilahdessa jo noin kolmen vuoden ajan. Käytetty teknologia toki voi olla hieman eri.

Edit: vielä linkki aiheeseen. https://www.wurth.fi/fi/wurth_fi/palvel...econ/WueCon.php

Googlettaminen tuotti kyllä tuloksena, että samaa teknologiaa käytettäisiin https://www.facebook.com/wuerth.finland/posts/1938064049567436/

pentsu3/3

Minä olen ainakin asioinut tuollaisessa kaupassa Saksassa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT