AfterDawn logo

Spotifyhin tuli biletila – Bileiden DJ:nä voi nyt olla koko kutsuväki

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Spotify on lisännyt huippusuosittuun suoratoistopalveluunsa uuden biletilan, jonka avulla samassa tilassa olevat Premium-käyttäjät voivat reaaliaikaisesti muuttaa taustalla soivaa soittolistaa.

Group Session -niminen biletilan ansiosta kuka tahansa samoissa juhlissa oleva Premium-käyttäjä voi lisätä seuraavaksi soivaksi kappaleeksi haluamansa kappaleen. Enää ei tarvitse siis valita Spotify-vastaavaa, jolta täytyy kinuta soitettavan biisin lisäämistä. Ominaisuudesta voi olla hyötyä myös koronaviruksen aikaan, sillä kotona arkena Spotifyta taustamusiikkina soittavat perheenjäsenet voivat muutella biisivalintoja lennossa.

Ominaisuuden käyttö tapahtuu niin, että Group Session -isäntä aktivoi soittolistaa muokkaavien vieraiden lisäämisen ja vieraat sen jälkeen skannaavat puhelimillaan isännältä saatavan bilekoodin. Koodin lukemisen jälkeen vieraatkin voivat keskeyttää ja käynnistää musiikin toiston, hypätä kappaleen yli ja valita uusia biisejä soittolistalle. Parhaimmillaan samaa soittolistaa voi muokata 100 henkilöä, mutta heidän tulee sijaita samanaikaisesti samassa tilassa.


Group Sessionin kehitys on vielä kesken eli beta-ominaisuutena julkaistu toiminto voi vielä muuttua ajan saatossa.

2 KOMMENTTIA

Kotikolli (vahvistamaton)1/2

Ja millä tuota samassa tilassa olemista valvotaan? Paikannuksella vaiko samassa wlanissa olemisella?
Mistä voi olla varma, että tätä tietoa ei jatkossa käytetä muuhunkin tarkoituksiin käyttäjälle kertomatta?

Michelola2/2

Ompas turha kun vaatii että vieraillakin on premium. Miksi ihmeessä kun kuitenkin vain yksi tili toistaa?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT