AfterDawn logo

Pelaajien tuskaan helpotusta – Nämä pelit päivittyvät ilmaiseksi Xbox Series X:lle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft paljasti hiljattain ensimmäisen listan vuoden lopulla julkaistavalle Xbox Series X -pelikonsolille optimoiduista peleistä. Tämän lisäksi ohjelmistojätti paljasti Smart Delivery -ohjelmaan kuuluvia pelejä.

Smart Delivery on Microsoftin kehittämä hanke, jonka tavoitteena on vähentää konsolisukupolvien välisen siirtymävaiheen kitkaa. Moni pelaaja kun saattaa nyt laittaa peliostot jäihin, koska halua odottaa Xbox Series X:lle julkaistavia pelejä. Smart Delivery -ohjelmaan kuuluvat pelit kuitenkin takaavat sen, että nykyiselle Xbox One -sukupolvelle ostetut pelit tulevat saamaan ilmaisen päivityksen, jolla pelit sadaan toimimaan myös Xbox Series X:llä.

Yhteensopivuus toimii myös toisinpäin: Jos ostat aikanaan Smart Delivery -pelin Xbox Series X:lle, saat sen myös Xbox Onelle. Smart Delivery -pelejä on tulossa ainakin 10 kappaletta – alla lista vahvistetuista peleistä:

  • Assassin's Creed Valhalla (Ubisoft)
  • Call of the Sea (Raw Fury)
  • Chorus (Deep Silver)
  • Cyberpunk 2077 (CD Projekt Red)
  • DiRT 5 (Codemasters)
  • Scarlet Nexus (Bandai Namco Entertainment)
  • Second Extinction (Systemic Reaction)
  • The Ascent (Neon Giant / Curve Digital)
  • Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 (Paradox Interactive)
  • Yakuza: Like a Dragon (Sega)


Näiden lisäksi EA lupaa, että vuoden 2020 loppuun mennessä ostetun Madden NFL 21 -pelin voi päivittää ilmaiseksi Xbox Series X:lle, mikäli päivityksen tekee ennen maaliskuun 2021 loppua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT