AfterDawn logo

WhatsAppiin tulee uusia rajoituksia koronaviruksen takia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Huippusuositun pikaviestipalvelu WhatsAppin toimintaan tulee rajoituksia käynnissä olevan koronaviruspandemian takia. WhatsApp haluaa rajoittaa palvelussa leviäviä mahdollisesti haitallisia valheellisia tietoja, jotka liittyvät koronavirukseen.

Jatkossa mikäli vastaanotat viestin, jota on välitetty eteenpäin yli viisi kertaa, voit itse välittää sitä eteenpäin vain yhteen keskusteluun kerrallaan. Aikaisemmin WhatsApp rajoitti viestien massavälittämisen viiteen keskusteluun samanaikaisesti. WhatsApp ei käytännössä estä tiedon lähettämistä eteenpäin, mutta toimilla pyritään tekemään puolivillaisten viestien lähettämisestä eteenpäin mahdollisimman vaivalloista – näin ollen halukkuus viestien edelleenlähettämiseen vähenee ja valeuutisten leviäminen hidastuu.

Britanniassa ehdittiin jo polttaa 5G-tukiasemia, koska niiden kuviteltiin olevan jotenkin yhteydessä koronaviruksen leviämiseen. YouTube ilmoitti pian tuhopolttojen jälkeen, että se poistaa palvelusta 5G:n ja koronaviruksen toisiinsa linkittävät salaliittoteoriavideot.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki