AfterDawn logo

Facebookin pitkään kaivattu Messenger-sovellus julkaistiin Windowsille ja Macille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Koronaviruspandemian takia kaikille viestintäsovelluksille on nyt kova kysyntä joten Facebook on päättänyt myös hyödyntää tilaisuuden julkaisemalla vanhasta tutusta Messenger-sovelluksessa desktop-sovellukset Windowsille ja Macille.

Messengeriä on voinut aiemminkin käyttää tietokoneella, mutta käyttö on tapahtunut verkkoselaimen kautta. Uudet sovellukset ovat itsenäisiä ohjelmia, joten Messenger-keskusteluita ei tarvitse enää haudata omalle välilehdelle. Sovelluksella hoituu kaikki perusviestintä tekstiviesteistä videopuheluihin saakka. Ohjelma tukee myös kovassa huudossa olevaa tummaa teemaa.

Facebookin on tiedetty kehittävän itsenäisiä Messenger-sovelluksia desktop-alustoille ainakin vuodesta 2016 lähtien. Kiirettä Facebook ei siis ole pitänyt, sillä ehkä kaikkein kovin kysyntä viestisovellukselle on ollut mobiilissa.

1 KOMMENTTI

DeNiWar1/1

Ei tule asennettua ikinä pärstälaudan sovelluksia mobiiliin eikä tietokoneelle koska tuo vakoilusovellus sisältää takuuvarmasti samanlaiset tiedonkeruuominaisuudet kuin mobiiliversionsakin.

Eli varmana hakee pärstälaudan käyttöön koneelta tiedot kaikista käyttäjän yhteystiedoista, selaushistoriasta, laitteella olevista kuvista ja tiedostoista. Kuten se hakee kännykästäkin yhteystiedot, tekstiviestit, kuvat, käyttöhistoriat ja tiedot asennetuista ohjelmista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT