AfterDawn logo

LCD-näyttöjen hautajaiset koittaa pian – Samsung lopettaa tuotannon kokonaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Yhden aikakauden loppu alkaa olla käsillä, sillä Samsungin näyttöyksikkö Samsung Display on lopettamassa vuosikausia grafiikoita ihmisille esittäneiden LCD-näyttöpaneelien tuotannon. Samsung aikoo jatkossa panostaa enemmän OLED-teknologiaan.

Samsungilla on tällä hetkellä kaksi LCD-näyttöjen valmistukseen keskittyvää tuotantolinjaa, jotka sijaitsevat Etelä-Koreassa ja Kiinassa. Molemmat linjat lopettavat tuotantonsa vuoden loppuun mennessä. Samsungin mukaan LCD-näyttöjen hintatrendit osoittavat alaspäin, minkä vuoksi yhtiö ei näe LCD-paneeleiden valmistuksen enää kannattavaksi liiketoiminnaksi.

Tämä ei sinänsä tarkoita etteikö Samsungin tuotteissa nähtäisi jatkossa LCD-näyttöjä – näyttöjen toimittaja voi olla joku yhtiön ulkopuolinen taho, joka myy paneeleita Samsungin laitteisiin edullisesti. Samsung aikoo kuitenkin panostaa tuotteissaankin kasvavissa määrin OLED-teknologiaan. Kvanttipisteitä käyttävät QLED-näytötkin tulevat jatkossa perustumaan OLED-teknologiaan, kun nykyisin kvanttipistekalvon taustalla säteilee LCD-paneeli.


LG Display on myös ilmoittanut lopettavansa LCD-näyttöjen tuotannon Etelä-Koreassa tänä vuonna.

3 KOMMENTTIA

Dafly1/3

Eikö Samsungin kehittämälle MicroLED -tekniikalle ole vieläkään paikkaa markkinoilla?

Sefriol2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dafly:

Eikö Samsungin kehittämälle MicroLED -tekniikalle ole vieläkään paikkaa markkinoilla?

On vieläkin liian kallista valmistaa. Samsung myy valtavia näistä tehtyjä videoseiniä, koska microLED:ä on helpompi valmistaa moduuleina isoille seinille, joissa pikseleiden välinen matka voi olla suurempi. (Mitä pienempi pikseleiden väli, sitä vaikeampaa on luoda mustaa)

Vuosi tai pari menee varmaan, että tekniikka on tarpeeksi halpaa valmistaa normikokoisiksi telkkareiksi. Kyllähän sillä jotain malleja myydään, mutta joko hinta- tai kokoluokka on aivan toisissa ulottuvuuksissa normikuluttajalle.

Sefriol3/3

Dupl

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki