AfterDawn logo

Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna rajatussa määrässä laitteita. Palvelua voi käyttää Samsungin ja LG:n vuosien 2018 ja 2019 malleissa sekä Sonyn omalla käyttöjärjestelmällä toimivissa vuosien 2017–2019 malleissa; Sonyn Android TV-laitteissa palvelu ei toimi, mutta näihin laitteisiin on asennettavissa Lasten Areenan Android TV-sovellus.

HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) yhdistää tv-lähetyksen ja laajakaistan tuomalla netti-tv:n ominaisuudet helppokäyttöisesti katsojien saataville. Toisin kuin älytelevisioihin asennettavat sovellukset, HbbTV-palvelu vaatii, että tv-laite on kiinni myös tv-antenniverkossa ja että kyseinen verkko mahdollistaa Ylen HbbTV-palvelun. Toistaiseksi tällaisia verkkoja ovat Digitan maanpäällinen tv-antenniverkko sekä Telian kaapeli-tv-verkko.


Palvelu on aluksi rajoitettu sellaisiin malleihin ja merkkeihin, joissa palvelu varmasti toimii. Palvelun käytön ja toimivuuden perusteella palvelua laajennetaan myös muihin laitteisiin myöhemmin. Lasten Areenan HbbTV-version pohjalta julkaistaan myöhemmin tänä vuonna Lasten Areena -sovellukset Samsungin ja LG:n älytelevisioille. Nämä televisioon asennettavat sovellukset toimivat käytettävästä antenniverkosta riippumatta.

Lisätietoa HbbTV-palveluista saa tästä.

Lue myös:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki