AfterDawn logo

Microsoft valmistautuu esittelemään jo toisen uuden Xboxin?

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Microsoft on jo vahvistanut, että sen Xbox Series X -huippukonsoli julkaistaan loppuvuodesta 2020. Konsoli tulee kilpailemaan joulumarkkinoilla Sonyn PlayStation 5 -pelikonsolia vastaan, mutta Microsoftilla saattaa olla myös toinen ässä hihassa.

Uudet huhut kertovat, että Microsoft valmistelisi jo toisen uuden pelikonsolin julkistusta. Kyseessä on kenties huhuttu Xbox Series S, joka on tulevaa Series X -konsolia (kuvassa) halvempi versio.

Twitter-tili Dealer Gamingin mukaan Lockhart-koodinimellä tunnettu konsolin esittely tapahtuu pian. Teknisesti laite pitää sisällään Xbox Series X:n tavoin AMD:n Navi-grafiikkapiirin ja Zen-prosessorin, mutta tehoa olisi merkkittävästi vähemmän.

Tietojen mukaan Series S pystyisi noin 4 teraflopin tehoon, joka on puolet Series X:n huipputehoista, mutta selkeästi nykyisiä Xbox-konsoleita tehokkaampi. Lisäksi huhut kertovat, että vain Series X pystyy 4K-resoluutioon, kun Series S:ssä joutuu tyytymään 1440p-resoluutioon.


On myös mahdollista, ettei Xbox Series S sisällä lainkaan esimerkiksi optista asemaa, vaan toimii ainoastaan digitaalisen sisällön varassa.

Nähtäväksi jää kerkeääkö Xbox esittelemään jo toisen uuden sukupolven konsolin ennen kuin PS5 on virallisesti esitelty.

1 KOMMENTTI

Abcabc3751/1

Series X:ssä on 12 terafloppia eikä 8

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT